Quantcast

Indonezijoje ugnikalnis 30 kartų per dieną spjaudėsi pelenais, evakuojami žmonės

Indonezijoje Sinabungo ugnikalnis, kuris yra aktyvus jau kelis mėnesis šeštadienį 30 kartų išspjovė vulkaninius pelenus į atmosferą, iš jo aplinkos evakuojama dar daugiau gyventojų, kai perkeltųjų asmenų jau yra daugiau kaip 20 tūkstančių, sakė vienas pareigūnas.

Iš vakarinėje Sumatros saloje esančio Sinabungo teka lavos upės, kertančios evakavimo zoną; virš kalno iki 4000 metrų aukščio iškilęs vulkaninis debesis, sakė Nacionalinės nelaimių agentūros atstovas Sutopo Purwo Nugroho (Sutopas Purvas Nugrohas).

„Karšta lava iš ugnikalnio liejosi apie 60 kartų, ir nutekėjo iki penkių kilometrų į pietryčius nuo kraterio. Šis išsiveržimas yra didžiausias iš visų pastarojo meto išsiveržimų“, – pažymėjo jis.

Valdžia nurodė gyventojams evakuotis i penkių kilometrų spindulio zonos aplink ugnikalnį, bet, anot S.P.Nugroho, ši zona gali būti dar padidinta.

Nuo rugsėjo, kai šis ugnikalnis atgijo, iš savo namų pasitraukė 20 tūkst. 331 žmogus, nurodė atstovas.

Sinabungo kalnas yra vienas iš kelių dešimčių aktyvių Indonezijos ugnikalnių, išsidėsčiusių palei didelę tektoninių plokščių sandūrą vadinamajame Ugnies žiede.

Sinabungas buvo ramus apie 400 metų, kol suaktyvėjo 2010-aisiais, taip pat išsiveržė pernai rugsėjį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių