Quantcast

Indijos policija pateikė kaltinimus dėl jautieną valgiusio musulmono nulinčiavimo

  • Teksto dydis:

Indijos policijos pareigūnai trečiadienį pateikė oficialius kaltinimus 15 įtariamųjų dėl neva jautieną valgiusio musulmono nužudymo rugsėjo pabaigoje, šiam nusikaltimui sukėlus didžiulį visuomenės nepasitenkinimą dėl netolerantiškumo religinių bendruomenių atžvilgiu.

Incidentas įvyko Utar Pradešo valstijos Bisados gyvenvietėje, kai maždaug 100 žmonių minia išvilko 50-metį Mohammadą Akhlaqą (Mohamedą Achlaką) iš savo namų ir mirtinai sumušė, pasklidus gandams, kad jis valgė jautieną, kuri yra tabu šioje daugiausia hinduistų gyvenamoje šalyje.

„Mes pateikėme kaltinimą 15 asmenų... tai žmogžudystės byla“, – sakė Utar Pradešo policijos vadovas Daljeetas Chaudhary (Daldžitas Čodharis) naujienų agentūrai AFP.

Jis pridūrė, kad tarp kaltinamųjų yra 17 metų nepilnametis.

Šis atvejis kelia susirūpinimą dėl religinės nesantaikos šalyje augimo, valdant premjero Narendra Modi (Narendros Modžio) hinduistų nacionalistų partijai „Bharatiya Janata“ (BJP).

Nors po kurio laiko N.Modi šį linčo teismą pavadino „netinkamu“, dauguma apžvalgininkų pastebėjo, kad premjerui sureaguoti prireikė net kelių savaičių.

Daugelyje Indijos valstijų karves ir jaučius žudyti draudžiama. Nors dauguma Indijos gyventojų yra hinduistai, joje taip pat gyvena nemažos musulmonų, krikščionių ir budistų bendruomenės.


Šiame straipsnyje: Indijapolicijamusulmonaslinčas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių