Quantcast

Indijoje grupinio išžaginimo aukos tėvas piktinasi vieno iš užpuolikų paleidimu

  • Teksto dydis:

Studentės, kuri mirė 2012 metais nuo sužalojimų, patirtų per grupinį išžaginimą Delyje, tėvas pareiškė, kad jo šeimą nuvylė Indijos teisingumo sistema, kai teismas atmetė apeliaciją dėl vieno iš užpuolikų paleidimo.

„Ką galiu pasakyti? Nėra žodžių mūsų nusivylimui nusakyti“, – naujienų agentūrai AFP sakė Badrinathas Singhas (Badrinathas Singhas), to išpuolio aukos Jyoti Singh (Džjoti Singh) tėvas.

„Nesuprantame visų tų įstatymų. Tik žinome, kad sistema mus nuvylė“, – pridūrė jis.

Indijos policija sekmadienį paskelbė, kad jauniausias iš vyrų, nuteistų už liūdnai pagarsėjusį ir aukos mirtimi pasibaigusį grupinį išžaginimą Delio autobuse prieš trejus metus, buvo paleistas iš nepilnamečių pataisos įstaigos.

„Nuteistasis perduotas vienai nevyriausybinei organizacijai. Jis nebėra policijos jurisdikcijoje“, – sakė Delio policijos atstovas Rajanas Bhagatas (Radžanas Bhagatas).

„Jam suteikta nauja tapatybė, įrašai apie jo teistumą buvo ištrinti“, – sakė vienas šaltinis policijoje.

Medicinos studentė J.Singh dėl patirtų sužalojimų mirė Singapūro ligoninėje, praėjus beveik dviem savaitėms po užpuolimo, įvykdyto 2012-ųjų gruodžio 16 dieną.

Indijos žiniasklaida pranešė, kad minimas nuteistasis, kuriam – 20 metų ir kurio vardas dėl teisinių priežasčių neskelbiamas, sekmadienį buvo perduotas vienai labdaros organizacijai, bet šaltiniai policijoje sakė, kad iš tikrųjų jis buvo perduotas keliomis dienomis anksčiau.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių