Quantcast

Migrantai į Estiją atplaukė iš Rusijos

  • Teksto dydis:

Estijos sienos apsaugos pareigūnai praėjusios savaitės pabaigoje sulaikė septynis Irano piliečius, kurie neteisėtai pateko į šalies teritoriją, perplaukę Estijos ir Rusijos pasieniu tekančią Narvos upę.

Šeštadienį maždaug 2 val. 30 min. pasieniečiai pastebėjo iš Rusijos pusės į Estijos krantą plaukiančią guminę valtį. Du patruliai ir netoliese buvę policininkai nedelsiant reagavo ir sulaikė neteisėtai sieną kirtusius asmenis praėjus kelioms minutėms po to, kai jie pasiekė krantą.

Sulaikytieji pateikė prieštaringus parodymus apie savo kilmės šalį, tačiau sienos apsaugos tarnyba turi informacijos, kad jie yra Irano piliečiai.

Valtyje buvo du vyrai, dvi moterys ir du vaikai. Pasieniečiai nustatė, kad kartu su jais atplaukė dar vienas asmuo, kuris paspruko.

Pasieniečiai su policininkais surengė jo gaudynes, ir tos pačios dienos vakarą, apie 17 val. 30 min., 23 metų bėglys buvo sučiuptas Talino keleivinio uosto D-Terminale, iš kurio veikiausiai tikėjosi keltu pasiekti kurią nors kaimyninę Šiaurės šalį.

Taliną jis pasiekė pakeleivingomis mašinomis.

Visi septyni nelegaliai sienai kirtę asmenys buvo sulaikyti 48 valandoms. Pareigūnai aiškinasi jų atvykimo į Estiją aplinkybes ir tikslą.

Pareigūnai nurodė, jog tai buvo trečias nelegalaus Rusijos ir Estijos sienos kirtimo atvejis šiais metais. Pernai buvo užfiksuoti iš viso 23 neteisėti sienos kirtimai, o 2014 metais – 31.

Narvos upės plotis yra vos 300 metrų ir kai kuriose vietose ji nėra itin akylai saugoma rusų ar estų pasieniečių, todėl kartais sieną mėginama neteisėtai kirsti netgi plaukte.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rambynas

Rambynas portretas
Gal dar kam neaisku, kad visa si "pabegeliu" lavina yra sukurta kremliaus tarnybu? Kokie apgailetini tolerastai... :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių