Quantcast

Donbase toliau pažeidžiamos paliaubos: apšaudo kone kasnakt

Rytų Ukrainoje, Donbase, kariaujančios pusės ir toliau nesilaiko paliaubų. Antradienį Dniepropetrovsko ligoninę iš priešakinių pozicijų atgabenti trys sužeisti Ukrainos kariai. Ligoninės chirurgai sako per pusantrų metų išoperavę apie 2 tūkstančius sunkiai sužeistų karių.

Lietuva šiai ligoninei nuolat teikia humanitarinę pagalbą. Iš viso, nuo Rusijos agresijos pradžios Ukrainai Lietuva jau yra skyrusi humanitarinės pagalbos už daugiau nei 1,1 mln. eurų.

Dniepropetrovsko srities Miečnikovo ligoninės vyriausiasis gydytojas tarp pacientų turi karį, sužeistą antiteroristinės operacijos zonoje, šalia Avdejevkos. Jis tuo metu budėjo poste, kur kariauja nuo praėjusių metų birželio. „Kulka atšoko rikošetu. Tarsi kas smogė į kaklą. Pirmąją pagalbą suteikė karo lauko ligoninėje, po dienos patekau čia. [...] Per pusmetį sužeisti keli mūsų bataliono kariai. Vyrai saugojosi“, – sunkias patirtis dėstė karys Serhejus Lebediukas.

Toje reanimacijos palatoje guli 4 sužeisti kariai. Jie sužeisti skirtingose vietose ir visi jie atvežti per vieną savaitę. Sužeistieji sako, kad priešakinėse pozicijose nėra lengva. Bet visi pasveikę žada grįžti į frontą. Vienas sužeistų karių Aelksandras Luckyj pasakojo prie Donecko kariavęs 13 mėnesių. „Niekas Minsko susitarimų nesilaiko. Padėtis įtempta, apšaudo beveik kasnakt“, – apie sudėtingą padėtį pasakojo vyras.

Sužeistojo kario žmona Aliona Boltvina atskleidė, kad jos vyras į kariuomenę užsirašė savanoriškai, iškart kai buvo užimtas Krymas. Pernai rugsėjį gavo oficialų kvietimą ir išvyko į zoną, argumentuodamas, kad turi ginti tėvynę, ją ir vaikus. 

Ši geriausia medicinos įranga aprūpinta ligoninė – arčiausiai karinių veiksmų zonos Rytų Ukrainoje. Per pusantrų metų neurochirurginės ir kitokios operacijos atliktos beveik dviem tūkstančiams sunkiai sužeistų Ukrainos karių. Humanitarinę pagalbą ligoninei teikia savanoriai, nevyriausybinės organizacijos, užsienio šalys, tarp jų – ir Lietuva.

Dnietropetrovsko srities Miečnikovo ligoninės vyriausiasis gydytojas Serhejus Ryženko nurodė, kad pagal atvežamų sužeistųjų skaičių, fronte vyksta aktyvūs karo veiksmai.

Lietuvos ambasadorius Ukrainoje Marius Janukonis patvirtino apie aktyvų bendradarbiavimą su Dniepropetrovsko institucijomis gabenant sužeistus karius reabilitacijai į Lietuvą. „Per šiuos metus ir praėjusius iš viso jau yra apie 120 karių, kurie praėjo reabilitacijos kursą Druskininkų ligoninėje“, – apie nuveiktus darbus dėstė diplomatas.

Kitą savaitę į Lietuvą iš Charkovo ligoninių bus atskraidinta dar 11 karių. Nuo Rusijos agresijos nukentėjusiai Ukrainai Lietuva humanitarinės pagalbos jau yra skyrusi už daugiau nei milijoną eurų.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeDonbasaspaliaubosUkrainos kariai

NAUJAUSI KOMENTARAI

kaunas1

kaunas1 portretas
Naikinti ukrus-fasistus !!!!

tai

tai portretas
Konfliktas prasidėjo , kai pravosekų skustagalviai neonaciai Odesoje gyvus sudegino virš 60 žmonių , būtent tada Rytų Ukrainos gyventojai teisėtai pareikalavo demokratinių garantijų , kad nebus diskriminuojami, persekiojami ir žudomi, į ką Kijevo chunta atsakė pasiusdama prieš civilius tankus ir aviaciją, tik nesitikėjo tokio žmonių ryžto ginti savo teisęs ir laisves. Sakote iš kur tiek mokančių valdyti ginklą, gi visi vyrai praėję tarnybą, daug atsargos karininkų, dalis kariuomenės perėjo į sukilėlių pusę ( Kryme virš 80 procentų atsisakė tarnauti Kijevo chuntai) daugybė bazių ir karinių sandėlių, taip kad yra kam ir kuo pasipriešinti režimui.Pagarba laisvės gynėjams.

tiesa

tiesa portretas
Gera propaganda užzombintai tautai. Cituoju - " ...nuo Rusijos agresijos pradžios..." Tai Rusija užpuolė Ukraina? Kodėl pasak Kijevo vyksta kažkokia "operacija" prieš Donecko gyventojus, o Kijevas net RU ambasadoriaus nebuvo iškvietęs pasiaiškinti, net diplomatinė nota neįteikta. Ne Donecko gyventojai puolė Kijevą, o Kijevas puolė Donecko gyventojus, taip kad agresorius aiškus.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių