Quantcast

Pagrobtas lenkų misionierius

  • Teksto dydis:

Centrinės Afrikos Respublikos Babvos mieste sekmadienį aštuonių ginkluotų asmenų grupė pagrobė lenkų katalikų misionierių, antradienį pranešė Lenkijos popiežiškųjų misijų draugijų vadovas.Romos katalikų kunigą iš Tarnuvo tėvą Mateuszą Dziedzicą (Mateušą Dzedzicą) naktį pagrobė grupė ginkluotų vyrų, norinčių jį iškeisti į savo lyderį, kuris dabar yra sulaikytas kaimyniniame Kamerūne, nurodė jis.

„Pagrobėjai sakė atstovaujantys „Centrinės Afrikos liaudies demokratinei asamblėjai“ – grupuotei, maištaujančiai prieš dabartinę vyriausybę“, – sakė kongregacijos vadovas Tomaszas Atlasas (Tomašas Atlasas).

„Jie nekėlė jokių reikalavimų. Sakė, kad nori iškeisti pagrobtą misionierių į savo lyderį, kuris šiuo metu kalinamas Kamerūne“, – pridūrė jis.

Pagrobėjai iš Babvos misijos norėjo pagrobti ir kitą kunigą, tačiau po derybų šios minties atsisakė.

Pagrobėjai dirba sukilėlių lyderiui Abdoulaye Miskine (Abdulajui Miskinei), o su pagrobtuoju misionieriumi yra elgiamasi gerai, nurodė T.Atlasas.

A.Miskine yra buvęs musulmonų sukilėlių koalicijos „Seleka“, valdžiusios Bangį nuo 2013 metų kovo iki gruodžio, sąjungininkas.

Jis buvo suimtas pernai ant Kamerūno ir CAR sienos ir nuo tada yra nelaisvėje Kamerūne.

Jo grupuotė ir anksčiau buvo susijusi su pagrobimais. Gegužės mėnesį JAV ėmėsi sankcijų prieš A.Miskine ir dar keturis asmenis iš buvusios Centrinės Afrikos Respublikos.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija paskelbė pranešimą, kuriame patvirtino informaciją apie pagrobimą ir nurodė, kad suformavo specialią grupę, kuri rūpinsis kunigo išlaisvinimu.

M.Dziedzicius yra vienas iš 32 lenkų misionierių, šiuo metu dirbančių CAR, sakoma ministerijos pranešime.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių