Quantcast

Bulių bėgimas Ispanijoje pareikalavo aukų

  • Teksto dydis:

Valensijoje šeštadienį mirė vyras, kurį per praėjusį vakarą prasidėjusią bulių varymo šventę miestelyje netoli Alikantės subadė telyčia; tuo tarpu Pamplonoje per rytinį varymą durtinių žaizdų įgijo du šventės dalyviai, dar 12 buvo sužeisti kitaip.

Tragiška nelaimė įvyko Pedregero miestelyje apie 1 val. nakties, kur pasak Raudonojo Kryžiaus, telyčia ragais dūrė 29-erių vyrui į krūtinę ir pilvą. Greitoji jį nugabeno į ligoninę, o maždaug po valandos buvo pranešta, kad jis mirė.

Miestelyje šventiniai renginai buvo atšaukti.

Garsiajame San Fermino festivalyje šeštadienį trečiasis bulių bėginas buvo neįprastai ilgas.

Vienas iš šešių bulių, šeštadienį paleistų bėgti siauromis grįstomis senamiesčio gatvėmis, įstrigo prie pirmųjų vartų, kur jis ėmė puldinėti žmones ir užkabino porą bėgikų. Daugelis kitų bėgikų parkrito ir juos trypė bėganti banda visame 850 metrų ilgio kelyje.

Kitas bėgimo pradžioje atsiskyrė nuo pagrindinės grupės, apsisuko ir smogė ragais šalia atsidūrusiam bėgikui, mestelėdamas jį į orą baimės ir įtampos kupinu momentu. Kai bulius vėl pradėjo bėgti, narsuoliai jį erzino visą kelią iki pat koridos arenos.

Valdžios pranešime paskelbta, kad bulių ragų skonį patyrė 33-ejų japonas ir 24-erių ispanas. Navaros ligoninė patvirtino, kad vienam vyrui buvo ragais sužeista krūtinė, bet nurodė, kad jo būklė laikoma stabilia. Dar septyni kiti susižeidė pargriuvę ir patyrė smegenų sukrėtimų.

Šis bėgimas, kuriame dalyvavo per tūkstantį žmonių, truko ilgiau negu 4 min. – apie pusantro karto ilgiau negu įprasta. Tai buvo labai pavojingas bėgimas: dalyviai, susigrūdę siaurose gatvelėse, dažnai griuvinėjo. Buliai taip pat slydinėjo ant akmenų grindinio, įveikdami staigius ir ankštus trasos posūkius.

Bulių bėgimai yra tradicinė Ispanijos vasaros festivalių dalis. Devynias dienas trunkanti San Fermino šventė išgarsėjo pasaulyje, kai Ernestas Hemingway (Ernestas Hemingvėjus) pavaizdavo ją savo 1926 metų romane „Fiesta“ (The Sun Also Rises). Kasmet ji pritraukia tūkstančius užsieniečių turistų.

Pernai per San Fermino festivalį buvo subadyti iš viso 10 žmonių, tarp jų keturi amerikiečiai. Iš viso 15 žmonių buvo mirtinai subadyti per šias šventes nuo 1924 metų, kai buvo pradėta rinkti tokia statistika.

Beje, Pamplonos teisėjas šeštadienį nurodė penkis vyrus areštuoti dėl lytinio priekabiavimo prie moters ketvirtadienį. Šis nusikaltimas sukėlė masinį pasipiktinimą Pamplonoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kari

kari portretas
gyvunu kankintoja... pfff cia yra sena Ispanu tradicija, ir tradicijas reikia gerbti ir saugoti. Lygiai taip pat kapi kinijoj valgo sunis, lai valgo, jums kas is to? tradicija yra tradicija. Isivaizduokit dabar kazkas lietuvoj ateitu ir sakytu kad negalima cepelinu valgyt nes tai kazka izeidzia arba tam naudojama mesa ir tt. Kas kankina gyvunus tai yra mesos fabrikas. o Kad buliai gatvemis begioja nematau jokio kankinimo cia..

Taigi

Taigi portretas
Kažkokie kraugeriai, gyvūnų kankintojai, taip jiems ir reikia, dar mažai gavo.

Ot

Ot portretas
Taip jiems ir reikia! Gaila, kad visų neišbadė. Irgi mat "narsuolius" rado... Kam patinka kruvinos debiliškos pramogos, tiems turėtų patikti ir patiems ant ragų pakyboti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių