Quantcast

Britų karalienė vadovavo žuvusiųjų karuose pagerbimui

  • Teksto dydis:

Karalienė Elizabeth II (Elzbieta II) vadovavo šaliai Atminimo sekmadienį pagerbiant karuose žuvusius Sandraugos karius.

Ši diena ypač skaudi šiais metais, nes vasaros pabaigoje buvo minimos šimtosios Pirmojo pasaulinio karo pradžios metinės.

88 metų monarchė, kiti karališkosios šeimos nariai ir politikai, tarp jų – ministras pirmininkas Davidas Cameronas (Deividas Kameronas) padėjo vainikus prie Kenotafo - nacionalinio karo memorialo Londono centre, stebint šimtams veteranų, dalyvavusių konfliktuose per daugiau kaip 70 metų periodą.

11 val. Grinvičo (13 val. Lietuvos) laiku buvo iššauta iš Pirmojo karo laikų pabūklo - taip buvo duota pradžia dviem tylos minutėms, kurių laikėsi milijonai žmonių visoje Britanijoje ir britų karinėse bazėse visame pasaulyje.

Karalienę lydėjo jos vyras princas Philipas (Filipas), kuris yra aktyviai tarnavęs Karališkajame jūrų laivyne, ir sosto įpėdinis princas Charlesas (Čarlzas), taip pat tarnavęs ginkluotosiose pajėgose.

Princas Williamas (Viljamas), kuris yra armijos gelbėjimo sraigtasparnio pilotas, taip pat padėjo vainiką, iš balkono netoliese stebint jo žmonai Kate (Keit), kuri laukiasi antro poros vaiko. Ji sėdėjo šalia Charleso žmonos Camillos (Kamilos).

Atminimo sekmadienis minimas sekmadienį, artimiausią lapkričio 11-ąją minimai Paliaubų dienai, kai 1918 metais buvo pasirašytas taikos susitarimas, užbaigęs Pirmojo pasaulinio karo kovas.

Daugiau kaip milijonas žmonių iš britų imperijos žuvo per tą ketverius metus trukusį konfliktą, bet šią dieną prisimenami ir visi nuo to laiko karuose žuvę kariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Prieš

Prieš portretas
kelis metus tapau tokio pagerbimo liudininku prekybos centre Jungtinėje Karalystėje. Jie tai daro išties nuoširdžiai. Visi, kurie paskelbus tylos minutes, atsistojo (visi), kurie ėjo sustojo (visi)... Įspūdinga, nuoširdu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių