Quantcast

Belgijos policijos šturmuotame bute – Paryžiaus teroristo pėdsakai

  • Teksto dydis:

Belgijos policija Briuselyje bute, kuriame anksčiau šią savaitę buvo surengtas reidas su susišaudymu, aptiko tebeieškomo Paryžiaus išpuolių dalyvio Salaho Abdeslamo (Salacho Abdislamo) pirštų atspaudų, pranešė penktadienį Belgijos prokuratūra.

„Galime patvirtinti, kad Salaho Abdeslamo pirštų atspaudų rasta Miško (rajono Briuselyje) bute“, – sakė naujienų agentūrai AFP federalinės prokuratūros atstovas Ericas Van Der Syptas (Erikas Van Der Siptas), atsisakęs pateikti daugiau detalių.

Belgijos televizija RTBF pranešė, kad „daugiau negu tikėtina“, jog S.Abdeslamas buvo vienas iš dviejų įtariamųjų, pasprukusių iš to buto per policijos reidą, nors šito Belgijos pareigūnai ir nepatvirtino.

Antradienį susišaudymas, per kurį buvo nukautas vienas alžyrietis, įtariamas buvęs susijęs su džihadistų grupuote „Islamo valstybė“, kilo Belgijos ir Prancūzijos policijai pradėjus kratą viename bute, tiriant lapkričio 13-ąją Paryžiuje įvykusių ir 130 gyvybių nusinešusių išpuolių bylą.

Pareigūnai atvyko į butą, žinodami, kad jį išsinuomojo tas pats suklastotos tapatybės asmuo, kuris Belgijos pietuose esančiam Šarlerua mieste slapstėsi bute, kuriuo naudojosi Paryžiaus išpuolių dalyviai.

26 metų S. Abdeslamas, kuris, kaip manoma, atliko svarbų vaidmenį organizuojant atakas Paryžiuje, pabėgo į Belgiją praėjus kelioms valandoms po žudynių Prancūzijos sostinėje ir dabar yra vienas labiausiai ieškomų žmonių Europoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių