Quantcast

Belgijoje suimta nukauto džihadisto sesuo

  • Teksto dydis:

Pernai per reidą Belgijoje nukauto džihadisto sesuo suimta ir apkaltina teroristine veikla, pranešė pirmadienį prokuratūra.

20-metė Chaimaa Amghar (Čaima Amgar) buvo suimta Briuselyje Molenbeko rajone rugsėjo 21 dieną, policijai susekus socialiniuose tinkluose žinutes, iš kurių paaiškėjo, kad ji rengėsi „atlikti su teroru susijusį nusikaltimą konflikto zonoje“, sakė šaltinis prokuratūroje.

Įtariamoji yra Sofiane Amgharo (Sofiano Amgaro) sesuo; vieno iš dviejų įtartų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) narių, nukautų per reidą 2015-ųjų sausį Vervjė mieste šalies rytuose.

Vėliau tyrėjai nurodė, kad toji grupė vykdė Abdelhamido Abaaoudo (Abdelhamido Abaudo) įsakymus; šis vadovavo kuopelei, surengusiai teroro išpuolius Paryžiuje 2015-ųjų lapkričio 13 dieną.

Abu per Vervjė reidus nukauti vyrai, S.Amgharas ir Khalidas Ben Larbi (Chalidas Ben Larbis), 2014-ųjų balandį buvo nuvykę į Siriją stoti į IS.

Pareigūnai tvirtina, kad išpuolius lapkritį Paryžiuje ir kovą Briuselyje surengė ta pati džihadistų grupė, buvusi įsikūrusi Belgijos sostinėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių