Quantcast

Belgija pateikė kaltinimus trečiam teroristui dėl sąmokslo atakuoti Prancūziją

  • Teksto dydis:

Belgija šeštadienį iškėlė kaltinimus dėl teroristinės veiklos trečiam įtariamajam, siejamam su sužlugdytu sąmokslu įvykdyti ataką Prancūzijoje, pranešė federaliniai prokurorai.

35 metų įtariamasis buvo įvardytas tik kaip Y.A., ir jokių kitų detalių nebuvo atskleista.

„Jis buvo apkaltinas dalyvavimu teroristinės grupuotės veikloje“, – sakoma federalinės prokuratūros pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad tai daroma Prancūzijai ir Belgijai atliekant bendrą tyrimą.

Du kiti įtariamieji, įvardyti kaip Abderrahmane'as A. (Abderahmanas A.) ir Rabah M. (Raba M.), taip pat laikomi suimti Belgijoje dėl to paties sąmokslo.

Pagrindinis šio sąmokslo įtariamasis Reda Kriketas buvo suimtas praėjusią savaitę netoli Paryžiaus, kur policija jo namuose rado šaunamųjų ginklų bei sprogmenų arsenalą.

Paryžiaus prokuroras Francois Molinsas (Fransua Molensas) sakė, kad „joks konkretus taikinys“ nebuvo nustatytas tiriant šią sužlugdytą ataką, bet rastų ginklų kiekis rodo, jog pareigūnams tikriausiai pavyko užkirsti kelią „ekstremaliam smurto“ išpuoliui, kuris galėjo būti surengtas artimiausiu laiku.

Nyderlandai taip pat suėmė vieną Prancūzijos pilietį, siejamą su tuo pačiu sąmokslu; įtariamasis šiuo metu stengiasi, kad nebūtų išduotas Prancūzijai.

Europos pareigūnai smarkiai spaudžiami išardyti kelias šalis aprėpiančius džihadistų tinklus, kai paaiškėjo, kad Paryžiuje pernai lapkritį ir kovo 22-ąją Briuselio oro uoste ir vienoje metropoliteno stotyje surengtų atakų vykdytojai palaikė glaudžius ryšius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių