Quantcast

Baltasis lokys apdraskė čeką turistą, Saulės užtemimo entuziastą

  • Teksto dydis:

Vienas čekas turistas ketvirtadienį buvo sužeistas baltojo lokio Norvegijos arktinėse Svalbardo salose, pranešė policija, o šis incidentas vaizdžiai pademonstravo, kokie pavojai tyko lankytojų, atvykusių į tą atokų regioną stebėti penktadienį įvyksiančio visiško saulės užtemimo.

„Vienas žmogus buvo lengvai sužeistas, kai buvo užpultas baltojo lokio“, – policijos inspektorius Sidselas Svarstadas sakė naujienų agentūrai AFP.

Vyrui, kuris su kitais penkiais turistais nakvojo palapinėje į šiaurę nuo salyno pagrindinio miesto Longjyrbieno, buvo sužeistas veidas ir ranka, todėl jis buvo išgabentas į ligoninę, sakoma vietos administratoriaus biuro pranešime.

Kitas policijos atstovas – Vidaras Arnesenas – sakė, kad kol kas neaišku, ar tas vyras atvyko į Svalbardą su daugybe kitų turistų, norinčių pamatyti sekmadienį įvyksiantį visišką saulės užtemimą. Jis pridūrė, kad kiti toje palapinėje buvę žmonės nenukentėjo.

Lokys, kuris palapinę užpuolė ketvirtadienį paryčiais, buvo nedelsiant nušautas.

Svalbardas ir Danijai priklausančios Farerų salos bus vienintelės sausumos teritorijos, kuriose matysis penktadienį įvyksiantis visiškas saulės užtemimas, o 2015 metais jis bus vienintelis. Dėl šios priežasties beveik visos vietos Svalbardo viešbučiuose buvo rezervuotos jau keli metai iki šio įspūdingo įvykio, o dar likusių kambarių kainos tapo „astronominės“. Kai kurie entuziastai ryžtasi nakvoti po atviru dangumi, nepaisydami arktinio speigo ir baltųjų lokių grėsmės.

Svalbarde, esančiame už daugiau negu 800 km į šiaurę nuo žemyninės Norvegijos, lankytojai perspėjami apie ten gyvenančių baltųjų meškų keliamą pavojų. Išvykdami už gyvenviečių ribų žmonės privalo pasiimti šaunamųjų ginklų.

Per pastaruosius keturis dešimtmečius Svalbarde užfiksuotos penkios mirtinos baltųjų lokių atakos. Vėliausia iš jų įvyko 2011 metais, kai buvo mirtinai sudraskytas 17-metis britas moksleivis, atvykęs į tas salas per mokyklos išvyką.

Tame regione gyvena apie 3 tūkst. baltųjų lokių – daugiau negu žmonių, kurių ten paprastais būna tik apie 2 500.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių