Quantcast

B. Obama Izraelio premjerui telefonu pasakė esąs labai sunerimęs dėl Gazos

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) penktadienį paskambino Izraelio ministrui pirmininkui Benjaminui Netanyahu (Benjaminui Netanjahu), kad pareikštų savo susirūpinimą dėl krizės Gazoje, kur Izraelis pradėjo karinę sausumos operaciją.

Nors JAV palaiko Izraelio teisę apsiginti, sakė B,Obama, „Jungtinės Valstijos ir mūsų draugai sąjungininkai yra labai sunerimę, kad eskalacija tęsis ir bus prarasta daugiau nekaltų gyvybių“.

Izraelio kariuomenė 11-tą kovinių veiksmų dieną palei Gazos Ruožo pakraštį pradėjo puolimą, kuriuo siekiama sunaikinti siena kertančių nelegalių tunelių tinklą; per šias dešimt dienų žuvo 274 palestiniečiai, tarp kurių yra ir daug vaikų.

„Nors mes ir remiame karines izraeliečių pastangas, norint pasiekti, kad (palestiniečių) raketos nebūtų laidomos į jų teritoriją, mes esame sakę, kad, mūsų nuomone, dabartinė karinė sausumos operacija sumanyta susidoroti su tuneliais“, – sakė B.Obama žurnalistams.

Todėl jis pažymėjo, kad Vašingtonas tikisi, jog „Izraelis tęs šį procesą taip, kad būtų kuo mažiau civilių aukų“.

Per visą karinę operaciją sužeista mažiausiai 1920 palestiniečių. 1207 raketos, paleistos iš Gazos Ruožo, nukrito į Izraelio teritoriją, dar 333 raketas sunaikino Izraelio Geležiniu kupolu vadinama gynybos sistema.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių