Quantcast

Automobiliui įsirėžus į paradą stebėjusią minią, žuvo keturi žmonės

  • Teksto dydis:

Oklahomoje į minią, kuri šeštadienį stebėjo universiteto paradą, dideliu greičiu įsirėžus automobiliui, žuvo keturi žmonės, tarp jų – dvejų metų berniukas.

Vairuotoja, 25 metų Stilvoterio gyventoja Adacia Avery Chambers (Adasija Eiveri Čambers), po tos avarijos, įvykusios per Oklahomos valstijos universiteto (OSU) absolventų susitikimo paradą, buvo areštuota dėl vairavimo apsvaigus.

A.A.Chambers „Hyundai Elantra“ kliudė vieno pareigūno, kuris rūpinosi parado saugumu, pastatytą motociklą, o tada rėžėsi į minią.

Stilvoterio policija nurodė, kad dar 44 žmonės buvo sužeisti – dvigubai daugiau nei pranešta anksčiau. Anksčiau buvo skelbta, kad aštuonių sužeistųjų būklė kritinė.

„Oklahomos valstijos universitetas yra priblokštas šiandienos tragedijos ir galvoja apie tų, kurie žuvo ar buvo sužeisti, šeimas bei meldžiasi (už jas)“, – sakoma OSU prezidento Burnso Hargiso (Bernso Hardžiso) pareiškime.

„Mes šokiruoti ir sielojamės dėl šios siaubingos tragedijos. Oklahomos valstijos universiteto absolventų susitikimo paradas yra naudingiausias iš renginių ir jo aptemdymas tokiu būdu yra nesuvokiamas“, – sakoma jame.

Minėtas berniukas ligoninėje „mirė nuo sužeidimų, patirtų per susidūrimą“, sakoma Stilvoterio policijos departamento pareiškime. Kiti trys žmonės žuvo iškart, įvykio vietoje.

Laikraštis „Stillwater News Press“ citavo vieną liudininką, sakiusį, jog iš pradžių žmonės galvojo, kad tas automobilis yra šou dalis. Tačiau paskui kilo panika.

„Tiesiog pamačiau dūmus ir mačiau paniką žmonių veiduose, jiems bėgant iš įvykio vietos“, – sakė Geoffas Haxtonas (Džefas Hakstonas) iš Talsos, kuris parade dalyvavo su savo vaikais.

„Žmonės skriejo 30 pėdų (10 m) į orą, kaip skudurinės lėlės“, – minėtam laikraščiui sakė Konda Walker (Konda Volker) iš Aliaskos.

Daugelis JAV koledžų ir universitetų kasmet rengia absolventų susitikimus buvusiems ir esamiems studentams. „News On 6“ pranešė, kad OSU absolventų susitikimai būna tarp didžiausių šalyje, kad kasmet juose dalyvauja dešimtys tūkstančių žmonių.


Šiame straipsnyje: Oklahomaavarijaparadas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių