Quantcast

Afganistane dėl grupinio išžaginimo pakarti penki vyrai

  • Teksto dydis:

Afganistane trečiadienį dėl grupinio keturių moterų išžaginimo buvo pakarti penki vyrai, nors Jungtinės Tautos (JT) ir žmogaus teisių gynimo grupės kritikavo šį teismo procesą ir ragino naująjį prezidentą Ashrafą Ghani (Ašrafą Ganį) sustabdyti egzekucijas.

Žiaurus tų vyrų įvykdytas nusikaltimas Pagmane netoli Kabulo išprovokavo pasipiktinimą visoje šalyje ir daugelis afganų reikalavo kaltininkus pakarti, o iki praėjusios savaitės dirbęs prezidentas Hamidas Karzai (Hamidas Karzajus) prieš pat savo kadencijos pabaigą pasirašė jų mirties nuosprendžius.

„Penkiems vyrams ryšium su Pagmano incidentu ir dar vienam kitam dideliam nusikaltėliui šią popietę buvo įvykdytos mirties bausmės“, – sakė generalinio prokuroro pavaduotojas Rahmatullah Nazari (Rahmatula Nazaris).

Prezidentūra kol kas nieko nekomentavo. Rugsėjo 29-ąją į valdžią atėjusį naująjį prezidentą visuomenė labai spaudė nestabdyti egzekucijų.

„Teismo verdiktas buvo įgyvendintas ir visiems nuteistiesiems įvykdytos egzekucijos – penkiems iš Pagmano bylos ir Habibui Istalifi (Habibui Istalifiui), kuris vadovavo liūdnai pagarsėjusiai (žmones) grobusiai gaujai“, – sakė generalinio prokuroro administracijos vadovas Atta Mohammadas Noori (Ata Mohamadas Nuris).

Mirties bausmės buvo įvykdytos Puli Čarchio kalėjime netoli Kabulo.

Europos Sąjungos (ES) ambasadorius Kabule Franzas-Michaelis Mellbinas (Francas Michaelis Melbinas) griežtai kritikavo egzekucijas kėlė klausimą dėl A.Ghani nesikišimo.
„Šiandienos egzekucijos meta tamsų šešėlį ant naujosios afganų vyriausybės valios laikytis pagrindinių žmogaus teisių“, – „Twitter“ parašė ambasadorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sanka

Sanka portretas
Uz toki sprendima net ciurkas galiu pagirti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių