Quantcast

Vietname per sprogimą fejerverkų fabrike žuvo 21 žmogus

Mažiausiai 21 žmogus žuvo, daugybė sužeistų šeštadienį paryčiais per sprogimą fejerverkų fabrike, veikusiame kariniame komplekse, pranešė kariškiai.

„Negyvųjų yra 21, 98 sužeisti – daugelis nukentėjusiųjų patyrė nudegimus“, – sakė naujienų agentūrai AFP telefonu vienas kariškių.

Dėl sprogimo teko evakuoti apie 2 tūkst. žmonių, gyvenančių prie karinio komplekso Z121, esančio už maždaug 120 kilometrų į šiaurę nuo Hanojaus, nurodė policija, pridūrusi, kad šis incidentas jau suvaldytas.

Tanbos rajono, kuriame yra minimas kompleksas, gyventojai pajuto žemės virpėjimą per kelis galingus sprogimus, rašo naujienų portalas „VNExpress“.

„Gaisras ir sprogimai nesiliauja. Ugniagesiai ir kariai negalėjo prisiartinti“, – netoli incidento vietos buvęs policininkas Pham Quang Minhas sakė naujienų agentūrai AFP.

„Iš gamyklos Z121 apylinkių evakuota apie 2 tūkst. žmonių“, – pridūrė jis.

Vienas gyventojas pasakojo AFP, kad daug žmonių pasitraukė į Vietči miestą, esantį už maždaug 40 kilometrų, baimindamiesi didesnės žalos.

„Sulaukėme valdžios perspėjimų, kad gali būti daugiau sprogimų, kurių griaunamoji galia gali būti labai didelė“, – sakė vyras, nepanoręs viešinti savo vardo.

Kol kas nepaskelbta jokios informacijos apie galimas šio sprogimo priežastis.

2010 metais ruošiantis fejerverkų šou Midino stadione Hanojuje, minint miesto įkūrimo 1000-ąsias metines, driokstelėjo sprogimas, užmušęs tris užsieniečius ir vieną vietnamietį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių