Quantcast

Mumbajuje po griuvėsiais žuvo penki, liko įkalinta dar dešimtys žmonių (papildyta)

  • Teksto dydis:

Indijos finansų centre Mumbajuje penktadienį auštant sugriuvo penkių aukštų gyvenamasis pastatas, žuvo mažiausiai penki žmonės ir baiminamasi, kad po griuvėsiais dar yra dešimtys žmonių.

Gelbėtojai karštligiškai ieškojo griuvėsiuose gyvų žmonių. Sugriuvęs pastatas Mumbajaus rytuose priklausė miesto administracinei įstaigai "Brihanmumbai Municipal Corporation" (BMC).

"Mano širdis daužosi iš baimės. Tiesiog viliuosi", - su ašaromis akyse sakė namų šeimininkė Shanta Makwana (Šanta Makvana), kurios duktė ir vaikaičiai buvo tame pastate. Jame anksčiau gyveno ir ji pati.

Keli ekskavatoriai kėlė didelius betono luitus, kad gelbėtojai galėtų pradėti traukti lavonus ir ieškoti gyvųjų.

Buvo ištraukta viena moteris tamsiai raudonu raštuotu drabužiu, kuri buvo neštuvais nunešta prie laukusio greitosios pagalbos automobilio. Netoliese susirinkusi moterų minia verkė.

Tarp nuolaužų matėsi sutrėkštas žaislinis meškiukas ir sumaitota dujinė viryklė.

"Skaičiai rodo, kad iki 14 val. buvo penki žuvę ir 27 sužeisti žmonės", - sakė BMC atstovas Vijay Khabale-Patilas (Vidžajus Khabalė-Patilas).

Sužeistieji buvo nuvežti į netoliese esančias ligonines.

Pastaraisiais mėnesiais Mumbajuje ar netoli jo sugriuvo penki kiti gyvenamieji namai. Balandžio mėnesį sugriuvus vienam pastatui žuvo 74 žmonės.

Šios nelaimės atkreipė dėmesį į prastos kokybės statybas ir statybų reikalavimų pažeidimus, kurių priežastys - didžiulė būstų paklausa ir išsikerojusi korupcija.


Šiame straipsnyje: Mumbajusgriūtispastatas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių