Quantcast

Austrijoje keturis žmones nužudęs brakonierius policijos užspeistas žuvo liepsnose

  • Teksto dydis:

Austrijos policija, persekiojanti brakonierių, kuris vengdamas būti suimtas nužudė tris policininkus ir greitosios pagalbos darbuotoją, trečiadienį pranešė, jog tas vyras veikiausiai žuvo per gaisrą ir kad jo apdegę palaikai buvo rasti gyvenamajame name jo ūkyje.

Šimtai ginkluotų policininkų, kuriems padėjo armijos šarvuočiai, laikė apsupę tą namą nuo antradienio.

Ši drama prasidėjo ankstesnę dieną, kai Aloisą Huberį (Aloizą Huberį) buvo pamėginta suimti per policijos specialiųjų pajėgų reidą, gavus informacijos, kad šis 55 metų verslininkas neteisėtai medžioja.

„Policijos pareigūnai norėjo atidaryti“ slapto kambarėlio duris, tačiau „įsiplieskė liepsnos“, policijos atstovas Rolandas Scherscheris (Rolandas Šeršeris) sakė trečiadienį paryčiais po ilgai trukusios apsiausties.

Užgesinus gaisrą „vyro, kuris, kaip manoma, buvo brakonierius ir įtariamas žudikas, apdegęs kūnas buvo rastas“ po penkias valandas trukusios operacijos, pridūrė atstovas.

„Tai viena liūdniausių dienų“, – pastebimai susijaudinęs R.Scherscheris sakė žurnalistams anksčiau antradienį, kalbėdamas apie keturių žmonių nužudymą.

Trys nužudyti policininkai buvo 38–51 metų, o nušautas Raudonojo Kryžiaus paramedikas, kaip pranešama, buvo 70-metis.

Greitosios pagalbos darbuotojas Johannas Dorfwirthas (Johanas Dorfvirtas) per savo ilgą karjerą buvo pelnęs daug apdovanojimų, pranešė Raudonojo Kryžiaus vietos skyriaus viršininkas Willi Saueris (Vilis Zaueris).

Ši kruvina drama prasidėjo pirmadienį, kai policijos elitinio dalinio „Cobra“ pareigūnai mėgino sustabdyti gerai žinomo brakonieriaus A.Huberio automobilį netoli Anabergo miestelio.

Sprukdamas brakonierius įvažiavo į pakelės griovį Anaberge, tuomet pašovė į kaklą vieną „Cobra“ narį prie policijos patikros posto, sakė VRM atstovas Karlas Heinzas Grundboeckas (Karlas Heincas Grundbėkas). Sužeistas policininkas vėliau mirė.

Nepraėjus nei valandai, kai pašautam policininkui dar buvo teikiama medicinos pagalba, A.Huberis vėl pradėjo šaudyti, nužudydamas į įvykio vietą iškviesto greitosios pagalbos automobilio vairuotoją bei sužeisdamas antrą policininką.

Įtariamasis, kuris buvo vienos mažos transporto bendrovės savininkas, pabėgo pėsčiomis. Jis nukeliavo kelis kilometrus, tuomet vėl apšaudė du policijos pareigūnus, iš kurių vieną nužudė, o kitą paėmė įkaitu.

Vyras pagrobė policijos automobilį ir kartu su įkaitu nuvažiavo apie 60 kilometrų į namus savo ūkyje Grosprylio kaime, esančiame netoli Melko miesto.

Policija antradienį pranešė, kad įkaitu paimto pareigūno lavonas buvo rastas policijos automobilyje, įvarytame į daržinę tame ūkyje.

Įtariamojo namas antradienį buvo apsuptas nuo maždaug 7 val. vietos (8 val. Lietuvos) laiku. Šioje operacijoje dalyvavo apie 100 policininkų, o A.Huberis, kuris turėjo medžioklinių ginklų arsenalą, toliau šaudė į pareigūnus.

Paskutinis šūvis pasigirdo maždaug valanda prieš policijai pradedant šturmą, padedant Austrijos armijos šarvuočiams.

Vyras turėjo kelis teisėtus šaunamuosius ginklus ir daug šaudmenų. Kaip pranešama, tarp jo ginklų buvo vienas galingas medžioklinis šautuvas, kurio kulkos galėjo pramušti policininkų apsauginę aprangą.

Medžioklė yra populiarus laisvalaikio užsiėmimas Austrijoje. Buvo žinoma, kad brakonieriaudamas A.Huberis nuolat sugebėdavo išsisukti nuo policijos ir teisėtų medžiotojų ir neretai palikdavo ant kelių savo sumedžiotų gyvūnų galvas.

Kaip pranešama, A.Huberio medžiotojo licencija buvo panaikinta prieš kelerius metus po muštynių su kitais vietos medžiotojais.

Vyras buvo aistringas elnių medžiotojas, tačiau jam priklausančioje žemėje elniai negyveno, tad A.Huberis nuolat brakonieriaudavo, pasakojo vietos medžiotojai.

Žemutinės Austrijos provincijos administracija nurodė iškelti juodas vėliavas ant visų visuomeninių pastatų, pagerbiant šio išpuolio aukas.


Šiame straipsnyje: Austrijos policijabrakonierius

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių