Quantcast

Žiniasklaidos magnatas R. Murdochas perduoda „21st Century Fox“ vairą sūnui

  • Teksto dydis:

Žiniasklaidos ir pramogų verslo bendrovė „21st Century Fox“ antradienį nurodė, kad jos valdyba patvirtino pertvarkymo planą, pagal kurį jos 84 metų vadovas Rupertas Murdochas (Rupertas Merdokas) nuo liepos 1-osios perduos vairą savo sūnui Jamesui (Džeimsui).

Šio verslo konglomerato valdyba patvirtino planą, numatantį, kad Australijoje gimęs magnatas pasitrauks iš generalinio direktoriaus posto ir taps direktorių tarybos bendrapirmininkiu kartu su kitu savo sūnumi Lachlanu (Laklanu).

Šis valdžios perdavimo planas, kurį praeitą savaitę nutekino bendrovei artimi šaltiniai, leis Rupertui Murdochui palengvinti kasdienio vadovavimo naštą, o daugelį pareigų perims jo sūnūs.
Pranešime sakoma, kad „21st Century Fox“ administravimo funkcijos ir tarptautinę televizijos ir kino veikla „dabar bus bendrai pavaldi Lachlanui ir Jamesui Murdochams“.

Šios bendrovė užsiima kino kūrimu, transliavimu ir valdo kabelinių televizijų tinklą, pasiekiantį apie 1,8 mlrd. žmonių visame pasaulyje. Ji taip pat valdo 39 proc. Europos palydovinių transliuotojų grupės „Sky“ akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių