Quantcast

Žiniasklaida: Rusija galėjo Vokietijoje įsigyti komponentų kovinėms nuodingosioms medžiagoms gaminti

Vokietijos kompanija eksportavo į Rusiją chemikalus, kurie galėjo būti panaudoti gaminant kovines nuodingąsias medžiagas.

Tai pranešė leidinys „Spiegel“, remdamasis Vokietijos teisėsaugos institucijų atstovais.

Pasak tyrėjų, bendrovė iš Lilientalio miesto Žemutinėje Saksonijoje daugiau kaip 30 kartų pardavė Rusijai cheminių medžiagų ir laboratorijų įrangos, neturėdama atitinkamos licencijos.

„Dėl įtarimų neteisėtu eksportu pareigūnai atliko kratas Brėmene, Brėmerhafene, Osterholze ir Konstance“, - sakė žurnalistams Kai`us Thomas Breasas iš Štadės miesto prokuratūros.

„Omenyje turimos cheminės ir biologinės medžiagos, kurios galėjo būti panaudotos kaip žaliava kovinių nuodingųjų medžiagų gamybai. Tai vadinamosios dvejopos paskirties prekės, kurios taip pat galėjo būti eksportuojamos teisėtu pagrindu“, - rašo Vokietijos laikraštis „Süddeutsche Zeitung“.

Teigiama, kad Lilientalio įmonė į Rusiją eksportavo nedideles partijas, matuojamas gramais ar miligramais.  Tačiau ir jų galėjo pakakti gaminant tokius nuodus kaip „Novičiok“, kuriais buvo apnuodytas Rusijos opozicinierius Aleksejus Navalnas.

Vokietijos teisėsauga susidomėjo kompanija, kai JAV ją įtraukė į sankcijų sąrašą dėl A. Navalno apnuodijimo.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojevokietijanuodingosios kovinės medžiagos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių