Quantcast

Žiniasklaida: A. Lukašenkos nebus ES sankcijų sąraše – už tai pasisakė Vokietija

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka nebus įtrauktas į Europos Sąjungos sankcijų sąrašą, pirmiausia dėl Vokietijos, taip pat Prancūzijos ir Italijos pozicijos. Tai penktadienį pranešė laikraštis „Die Welt“, remdamasis savo šaltiniais.

Pasak leidinio, Berlynas, Paryžius ir Roma pareiškė, jog, „nepaisant visų aplinkybių, ryšio su A. Lukašenka kanalus reikia laikyti atvirus“, kadangi, jų nuomone, jo įtraukimas į juodąjį sąrašą reikštų visišką dialogo su Minsku nutraukimą. Taikyti sankcijas A. Lukašenkai pirmiausia reikalauja Baltijos šalys ir Lenkija.

Baltarusijoje rugpjūčio 9 d. įvyko prezidento rinkimų, kuriuose neva 80,1 proc. balsų atiteko 26 metus šalį valdančiam A. Lukašenkai. Oficialiais duomenimis, opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja buvo antra su 10,12 proc. balsų, tačiau ji rezultatų nepripažino. Pati S. Cichanouskaja naktį į rugpjūčio 11-ąją dėl savo saugumo išvažiavo iš Baltarusijos ir šiuo metu yra Lietuvoje.

Suklastoti rinkimai šalyje sukėlė protestų bangą, kuri neslūgsta iki šiol. Kilusius protestus valdžia malšino smurtu, keli žmonės žuvo, tūkstančiai buvo sulaikyti, pranešama apie kankinimus sulaikymo įstaigose.  



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ha

 Ha portretas
Nepasiduosa vokietija soroso saikai tki lietuvos turpedukai klusniai vygdo jo nurodymuz uz tai aisku gauna palepinimus po 600000 tukstanciu o gal ir daugiau saunuoliai

Anonimas

Anonimas portretas
Linkeviciau ir Nuoseda eikit pasikarti uz padaryta geda lietuvai. Fui, kokie slykstynes.

Tam seniui durniui

Tam seniui durniui portretas
Asile tu Lukosenka jau pabaigė meilės romaną su Lietuva. Ko norėjo ta ir gavot. Nenorėjo draugiškai gavosi priešiškai. Lukosenka nemainys nuomonės. Bus Klaipėdos laivynas pernestas į Rusiją. Dekokit Linkeviciui, Tapinui, Landsbergiui, Nausėda už sankcijas. Protingos didžiosios šalys tyli ir nori palaikyti ekonominius ryšius. O mūsų durneliai nieko neturėdami palakstyt per pasaulį ir visus supriešinti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių