Quantcast

Sovetske nuimta lietuvių filosofui Vydūnui skirta memorialinė lenta

  • Teksto dydis:

Sovetske, Rusijos Kaliningrado srityje, nukelta atminimo lenta čia gyvenusiam ir kūrusiam lietuvių rašytojui, filosofui Vilhelmui Storostai-Vydūnui, antradienį pranešė LRT.

„Draugai vietoj Vydūno paprašė lentos Denisui Davydovui“, – socialinio tinklo „VKontakte“ paskyroje paskelbė Sovetsko miesto apygardos administracijos vadovas Jevgenijus Makarovas, pasidalinęs proceso įrašu.

Jis pateikė nuorodą į „Vikipedijos“ straipsnį apie D. Davydovą – partizaninio pasipriešinimo Napoleonui 1812 metais vadą ir „husarų poezijos“ atstovą.

Vienas iš Lietuvos tautinio atgimimo dalyvių Vilhelmas Storosta-Vydūnas 1868 metais gimė Šilutės rajone. Gyvendamas tuomet Vokietijai priklausiusios Rytų Prūsijos lietuviškojoje dalyje, jis parašė daugiau nei 30 dramos kūrinių, skaitė paskaitas tautiškumo tema visoje Lietuvoje.

 


Šiame straipsnyje: Vydūnasnuimta lentaKaliningrado sritiskaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

taigi

taigi portretas
Kaip šauksi, taip atsilieps. Lietuvių barbarai išniekino karių žuvusių kovoje prieš nacizmą kapus, taip kad kažkokios lentos nukabinimas tik simboliškas rusų atsakas laukiniams. Tikisi ,gal susivoks ką daro.....gal.

pasėsi vėją

pasėsi vėją portretas
--pjausi audrą

Vatnykas

Vatnykas portretas
Sakė pakabins atminimo lentą vienam 75 metams užslaptintam profesoriui- muzikologui. O gatvę pervadins Antano Sniečkaus vardu. Tarp kitko, JAV ambasados adresas Maskvoje irgi pasikeitė. Dabar ji yra jau Donecko Didvyrių gatvėje , Nr ....
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių