Quantcast

Žiniasklaida: EVA kovą gali patvirtinti „Johnson & Johnson“ vakciną nuo COVID-19

Europos vaistų agentūra (EVA) kovo viduryje gali rekomenduoti patvirtinti bendrovės „Johnson & Johnson“ sukurtą vakciną nuo koronaviruso, penktadienį pranešė naujienų agentūra „Bloomberg“, remdamasi informuotu šaltiniu.

„Europos vaistų agentūros patvirtinimo tikimasi kovo 11 dieną... Tai sudarytų sąlygas leidimui prekiauti ketvirtąja vakcina nuo COVID-19, [jau patvirtinus] „Moderna“, „AstraZeneca“ ir „Pfizer-BioNTech“ [preparatus]“, – nurodė „Bloomberg“.

Spėjama, kad nauja vakcina gali būti pristatoma nuo balandžio pradžios. Pagal pasirašytą sutartį, Europos Sąjungos šalys gali įsigyti iš „Johnson & Johnson“ vakcinos dozių, kurių pakaktų paskiepyti 200 mln. žmonių.

JAV kompanija sausį pareiškė, kad vienos jos preparato dozės veiksmingumas siekia 66 proc. Iki 2021 metų pabaigos „Johnson & Johnson“ planuoja pagaminti apie 1 mlrd. vakcinos dozių.

Europos Komisija yra suteikusi oficialų leidimą platinti ES „BioNTech“ ir „Pfizer“, „Moderna“ ir „AstraZeneca“ vakcinas nuo pandeminio koronaviruso, EVA rekomendavus tai padaryti.

Pernai Briuselis pasirašė išankstines vakcinų pirkimo sutartis ne tik su šiomis bendrovėmis, bet ir su „Johnson & Johnson“, „Curevac“ ir „Sanofi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių