Quantcast

Žiniasklaida: V. Putinas keičia nuomonę dėl susitikimo su Ukrainos prezidentu

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas gali surengti susitikimą, skelbia Turkijos naujienų kanalas „CNN Turk“.

„Rusijos pusė sakė, kad vadovai galėtų aptarti ir apibrėžti „kelio gaires“ karo Ukrainoje klausimu. Tada bus galima pradėti dirbti prie šio plano įgyvendinimo“, – rašoma pranešime.

Anksčiau Rusija reikalavo pirmiausia susitarti delegacijų lygyje ir tik tada kurti planus apie Ukrainos ir Rusijos prezidentų susitikimą, tačiau dabar, regis, V. Putinas pakeitė nuomonę.

„CNN Turk“ manymu, kalbama ne apie karo, apie ugnies nutraukimą. Tačiau tai esą priklausys nuo to, ką per susitikimą Lvive pasisakys V. Zelenskis, Turkijos prezidentas Recepas Tayyipas Erdoganas ir JT generalinis sekretorius António Guterres.

Kaip rašė ELTA, R. T. Erdoganas per vizitą į Ukrainą pasiūlys savo kolegai V. Zelenskiui surengti susitikimą su V. Putinu. Tai ketvirtadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Turkijos televizijos kanalu „A Haber“.

„Manoma, kad Erdoganas pasiūlys Zelenskiui suorganizuoti jo susitikimą su Putinu“, – informavo kanalo korespondentas iš Lvivo, remdamasis šaltiniais diplomatiniuose sluoksniuose.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVladimiras PutinasVolodymyras Zelenskissusitikimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių