Quantcast

Žiniasklaida: B. Netanyahu ketvirtadienį vyks į JAE su pirmuoju oficialiu vizitu

Izraelio premjeras Benjaminas Netanyahu ketvirtadienį vyks į Jungtinius Arabų Emyratus (JAE) su pirmuoju oficialiu vizitu po to, kai pernai abi šalys užmezgė diplomatinius santykius, skelbia Izraelio žiniasklaida.

Aukšto rango B. Netanyahu biuro pareigūnas atsisakė pakomentuoti Izraelio viešajame radijuje, laikraštyje „Haaretz“ ir kitose žiniasklaidos priemonėse pasirodžiusius pranešimus.

Pasak žiniasklaidos, vizitas vyks likus dviem savaitėms iki galimo B. Netanyahu perrinkimo per ketvirtuosius rinkimus, surengtus per pastaruosius dvejus metus.

Žiniasklaidos priemonės pranešė, kad B. Netanyahu Abu Dabio oro uoste susitiks su JAE lyderiu šeichu Mohammedu bin Zayedu Al-Nahyanu. Po to jis sugrįš į Jeruzalę, kur sės prie derybų stalo su Vengrijos premjeru Viktoru Orbanu dėl vakcinacijos nuo COVID-19.

JAE ir Izraelis pernai rugsėjį pasiekė JAV tarpininkaujamą santykių normalizavimo susitarimą. JAE tapo trečiąja arabų valstybe, normalizavusia santykius su Izraeliu. Atitinkamus žingsnius 1979 m. žengė Egiptas ir 1994 m. – Jordanija.

Vėliau JAE pavyzdžiu pasekė Bahreinas, Marokas ir Sudanas.

B. Netanyahu turėjo apsilankyti JAE vasarį, tačiau kelionė buvo atidėta Izraeliui dėl pandemijos įvedus kelionių apribojimus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių