Quantcast

Xi Jinpingas ragina pradėti Kinijos ir Šiaurės Korėjos ryšių „aukštesnę fazę“

Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) sieks ryšių su Pchenjanu „aukštesnės fazės“, antradienį paskelbė Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida, Didžiojo septyneto (G-7) šalių užsienio reikalų ministrams smerkiant beprecedentę Pchenjano ginklų bandymų virtinę.

Kinija yra ilgametė Šiaurės Korėjos sąjungininkė ir pagrindinė ekonominė rėmėja. Tokie santykiai užsimezgė per Korėjos karą, kai Mao Zedongas (Mao Dzedongas) atsiuntė milijonus „savanorių“ kovoti su JAV vadovautomis Jungtinių Tautų pajėgomis.

Nors abiejų šalių santykiai bėgant metams kažkiek kaitaliodavosi, žlugus Šiaurės Korėjos ir JAV deryboms Pekinas ir Pchenjanas ėmė stiprinti savo aljansą.

„Tradicinė Kinijos ir KLDR (Šiaurės Korėjos) draugystė ilgai atlaiko besikeičiančios tarptautinės situacijos išbandymus“, – sakė Xi Jinpingas savo laiške Šiaurės Korėjos lyderiui Kim Jong Unui (Kim Čen Unui).

Korėjos centrinės naujienų agentūros cituojamame tekste Xi Jinpingas pažymi, kad dabar tarptautinė ir regioninė situacijos „rimtai ir sudėtingai kinta“.

„Nuolat kelsiu abiejų šalių draugystę ir bendradarbiavimą į aukštesnę fazę“, – pridūrė Kinijos lyderis.

Pranešimas pasirodė kelios valandos prieš tai, kai G-7 užsienio reikalų ministrai pareikalavo Šiaurės Korėjos susilaikyti nuo tolesnių branduolinių bandymų ir balistinių raketų paleidimų, ir įspėjo dėl atsako.

„Į tokius veiksmus privalu pateikti greitą, vieningą ir energingą tarptautinį atsaką, įskaitant tolesnes reikšmingas... Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos priemones“, – po Japonijoje įvykusių derybų pabrėžė G-7 diplomatijos vadovai.

Pchenjanas šiemet įvykdė uždraustų ginklų, įskaitant kelias savo galingiausias tarpžemynines balistines raketas, bandymų virtinę.

Praėjusią savaitę Šiaurės Korėja gyrė savo pirmą sėkmingą naujos kietuoju kuru varomos tarpžemyninės balistinės raketos bandymą ir sakė, kad tai „radikaliai sustiprins“ šalies branduolinės kontratakos pajėgumus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

> ei:

> ei: portretas
Gal Indija pamirsai? Cha cha cha...

Vel

Vel portretas
JAVirusam prasides tryda.

ei :

ei : portretas
supraskit ,kinija ruosiasi valdyt pasauli ,kuris greit bus prie jos koju .......
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių