Quantcast

Xi Jinpingas: JAV ir Kinija turėtų susivienyti kovai su koronavirusu

Kinija ir Jungtinės Valstijos turėtų „susivienyti kovodamos“ su pasaulį apėmusia mirtina koronaviruso pandemija, penktadienį per pokalbį su JAV prezidentu Donaldu Trumpu (Donaldu Trampu) pareiškė Kinijos prezidentas Xi Jinpingas (Si Dzinpingas), kurio žodžius citavo kinų valstybinė žiniasklaida.

Abi šalys pastarosiomis savaitėmis aštriai ginčijosi dėl atsako į COVID-19 protrūkį ir jo kilmės, bet Xi Jinpingas sakė D. Trumpui, kad Kinija „nori toliau dalytis su JAV visa informacija ir patirtimi“, pažymėjo valstybinis transliuotojas CCTV.

D. Trumpas po šio pokalbio irgi paskelbė per „Twitter“ palankaus tono komentarą.

„Ką tik baigiau labai gerą pokalbį su Kinijos prezidentu Xi. Labai nuodugniai aptarėme koronavirusą, niokojantį didelę dalį mūsų planetos. Kinija daug išgyveno ir išvystė įgijo tvirtų žinių apie šį virusą. Mes glaudžiai bendradarbiaujame. Su didele pagarba“, – sakoma jo žinutėje.

Užkrečiamosios ligos yra bendras žmonijos priešas, nepripažįstantis sienų arba rasių.

Abu lyderiai atrodė perėję prie taikingesnio tono, D. Trumpui ir jo valstybės sekretoriui Mike'ui Pompeo (Maikui Pompėjui) šį mėnesį supykdžius pareiškimais apie „kinišką virusą“ savo kalbose apie COVID-19 protrūkį, pirmiausiai nustatytą Kinijos mieste Uhane.

Anksčiau šį mėnesį vienas Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas savo tviterio žinutėje taip pat užsiminė, kad virusą į Uhaną galėjo atnešti JAV kariuomenė.

Ketvirtadienį Jungtinėse Valstijose patvirtintų užsikrėtimo COVID-19 atvejų skaičius tapo didžiausias pasaulyje. Dabar didžiausioje pasaulio ekonomikoje yra nustatyta daugiau kaip 85 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o iki šiol pagal šį rodiklį pirmavusioje Kinijoje jų buvo daugiau nei 81,3 tūkstančio.

Xi Jinpingas sakė, kad Kinijos ir JAV santykiai pasiekę „kritinę kryžkelę“, nurodoma CCTV pranešime. Prezidentas pridūrė, kad bendradarbiavimas yra naudingas abiem šalims ir „vienintelis teisingas pasirinkimas“.

„Tikiuosi ,kad JAV imsis reikšmingų veiksmų Kinijos ir JAV santykiams pagerinti, ir abi šalys gali dirbti kartu, kad sustiprintų bendradarbiavimą kovojant su epidemija“, – pridūrė jis.

Xi Jinpingas taip pat priminė, kad kai kurios Kinijos provincijos, miestai ir įmonės tiekė medicinos priemones ir kitokią paramą Jungtinėms Valstijoms.

„Užkrečiamosios ligos yra bendras žmonijos priešas, nepripažįstantis sienų arba rasių“, – pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

made in china(PRC)

made in china(PRC) portretas
sukurtas bakterologinis ginklas zemes zmoniu zudimui masiskai zudo nekaltus zemes gyventojus ir nori vienytis ,kinija turi stoti pries pasaulio saliu teisma ,uz MASISKUS ZEMES ZMONIU ZUDIMUS JU SUKURTU BAKTEROLOGINIU GINKLU (Covin-19) !!!!!!!!!!!!!!

Anonimas

Anonimas portretas
Uz bausme kitaicai turetu dykai siuti namornikus visam pasauliui,nes per ju beprotiska kultura ir iprocius su laukiniais gyvunais, dabar, pasaulis ant kracho ribos.

KORONAVIRUSAS JAV politikieriams s m o g ė,

KORONAVIRUSAS JAV politikieriams s m o g ė, portretas
antru LAZDOS galu,---visada gobšuoliai g y v e n i m e nukenčia skaidžiai.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių