Quantcast

„Wagner“ vadovas prašo Maskvos perduoti pozicijas Bachmute čečėnų pajėgoms

  • Teksto dydis:

Rusų privačios karinės bendrovės „Wagner“ įkūrėjas ir vadovas šeštadienį Maskvos paprašė leisti jam perduoti savo pozicijas Bachmute, Ukrainos Donecko srityje, čečėnų lyderiui Ramzanui Kadyrovui.

„Prašau jūsų iki 00 val. 00 min. gegužės 10-ąją išduoti kovinį įsakymą dėl „Wagner“ sukarintų dalinių pozicijų Bachmute ir jo apylinkėse perdavimo bataliono „Achmat“ daliniams“, – laiške Rusijos gynybos ministrui Sergejui Šoigu parašė Jevgenijus Prigožinas, turėjęs omenyje čečėnų kovinius dalinius, kuriems vadovauja buvęs čečėnų kovotojų karo lauko vadas R. Kadyrovas, jau pusantro dešimtmečio valdantis musulmonišką Rusijos Čečėnijos respubliką.

Dieną anksčiau J. Prigožinas pareiškė, kad gegužės 10 dieną grupė dėl, anot jo, „šaudmenų bado“, perduos savo pozicijas Bachmute, tačiau tąkart jis minėjo Rusijos kariuomenę.

Aš išvedu „Wagner“ dalinius iš Bachmuto.

„2023 metų gegužės 10-ąją turėsime perduoti savo pozicijas Bachmute Gynybos ministerijos junginiams ir atitraukti „Wagner“ junginius į užnugario stovyklas išsilaižyti žaizdų“, – sakoma per platformą „Telegram“ paskelbtame J. Prigožino pareiškime.

„Aš išvedu „Wagner“ dalinius iš Bachmuto, nes neturėdami amunicijos jie pasmerkti beprasmiškai mirčiai“, – sakoma J. Prigožino kreipimesi, adresuotame karinei vadovybei, prezidentui ir Rusijos žmonėms.

Anot jo, nuo 2022 metų spalio Rusijos gynybos ministerija patiekė tik 32 proc. reikalingos amunicijos.

J. Prigožino kreipimąsi penktadienį išplatino verslininko spaudos tarnyba.

„Wagner“ kovotojai vaidina svarbų vaidmenį Rusijos kare ir vadovauja mėnesius trunkantiems mūšiams dėl Ukrainos rytuose esančio Bachmuto – ilgiausiems ir kruviniausiems šiame kare.

J. Prigožinas yra artimas prezidentui Vladimirui Putinui. Abu jie karjeras versle ir politikoje pradėjo savo gimtajame Sankt Peterburge, po Sovietų Sąjungos subyrėjimo 1991 metais.

Tuo tarpu R. Kadyrovas platformoje „Telegram“ penktadienį parašė, kad jo kovotojai yra „pasirengę žengti į priekį ir okupuoti miestą“.

Jis gyrė „Wagner“ dalinius ir sakė, kad abi grupuotės „petys petin“ kovojo „sunkiausiuose“ mūšiuose Popasnoje, Severodonecke ir Lysyčanske.

Kiek anksčiau šeštadienį paskelbtoje žinutėje J. Prigožinas padėkojo R. Kadyrovui už jo pasiūlymą ir parašė, kad čečėnų pajėgos „neabejotinai“ užims Bachmutą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeWagnerBachmutasRamzanas Kadyrovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių