Quantcast

Vystantis Ukrainos krizei A. Blinkenas pasikalbės su S. Lavrovu

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) pranešė šeštadienį pasikalbėsiantis su Rusijos užsienio reikalų ministru Sergejumi Lavrovu, Vašingtonui mėginant užkirsti kelią galimam Maskvos įsiveržimui į Ukrainą.

„Toliau matome labai neraminančius Rusijos eskalavimo ženklus, įskaitant naujas pajėgas, atvykstančias prie Ukrainos sienų“, – per spaudos konferenciją Fidžyje sakė A. Blinkenas.

„Jeigu Rusijai iš tikrųjų suinteresuota išspręsti šią jos pačios sukeltą krizę diplomatija ir dialogu, esame pasiruošę tai padaryti“, – pridūrė jis.

„Tačiau tai turi vykti deeskalavimo kontekstu. Kol kad iš Maskvos matėme tik eskalavimą“, – pabrėžė valstybės sekretorius.

Tai – lemiamas momentas. Esame pasiruošę viskam, kad ir kas benutiktų.

„Tai – lemiamas momentas. Esame pasiruošę viskam, kad ir kas benutiktų“, – perspėjo jis.

JAV diplomatijos vadovas pakartojo, kad Vašingtonas ir jo sąjungininkai „bemat“ įvestų griežtas sankcijas Rusijai, jei ši įsiveržtų į Ukrainą. Pasak A. Blinkeno, tokia invazija dabar gali prasidėti „bet kuriuo metu“.

„Nežinome, ar prezidentas [Vladimiras] Putinas jau priėmė šį sprendimą, – sakė A. Blinkenas. – Tačiau žinome, kad jis parengė pajėgumus imtis veiksmų per labai trumpą laiką.“

Vienas amerikiečių pareigūnas anksčiau nurodė, kad JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) šeštadienį ryte Vašingtono laiku pasikalbės telefonu su V. Putinu. Anot jo, Kremlius norėjo, kad lyderiai pasikalbėtų pirmadienį, bet priėmė JAV siūlymą pokalbį paankstinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Iš LDK

Iš LDK portretas
Prisiprašys tie ruskiai, kad per juos pervažiuotų eilinį kartą kaip su plentvoliu. Kas netingėjo vaikščiojo po ruskyną, jei iš viso tokia galima vadinti, nes ten visų , nuo mongolų - tororių, švedų, lietuvių, lenkų. prancūzų ir vokiečių pasivaikščiojimo ir palikuonių veisimo vieta. O byrėjo į skutus daug kartų ir subyrės eilinį kartą, nes patys to nori. Niekas ten nekariaus pulkais kareivių, nebe tie laikai, nes žmonės reikalingi darbui, o padaužyti raketomis ir bombomis, jei patys tą inicijuoja - prašom į numirėlių sveikatą.

Geda

Geda portretas
Ka su jais kalbetis? Juos reikia Pasauliniu mastu pasmerkti ir suvarzyti griezciausiomis sankcijomis. Tegul su mao draugauja azijatai.

fufaike

fufaike portretas
galetu pistelt putkai zuvi per ausi.kiek galima kalbetis
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių