Quantcast

Vyriausybė: naujasis JK premjeras nevyks į JT klimato konferenciją

  • Teksto dydis:

Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) nedalyvaus kitą mėnesį vyksiančioje svarbioje Jungtinių Tautų klimato konferencijoje, ketvirtadienį pranešė vyriausybė.

R. Sunako biuras teigė, kad sprendimas priimtas dėl „neatidėliotinų vidaus įsipareigojimų“, įskaitant pasirengimą lapkričio 17 dieną turinčiam įvykti biudžeto pristatymui. Pažymima, kad šis sprendimas neatspindi konservatorių vyriausybės įsipareigojimo kovoti su klimato kaita sumažėjimo.

Tikimasi, kad susitikime dalyvaus kiti JK vyriausybės aukšto rango pareigūnai.

R. Sunakas pradėjo eiti pareigas antradienį, pakeitęs Liz Truss (Liz Tras), kuri atsistatydino išdirbusi septynias savaites, jos mokesčių mažinimo planams sukėlus ekonominį ir politinį chaosą.

Lapkričio 6 dieną Šarm aš Šeiche Egipte prasidėsiančioje konferencijoje, vadinamoje COP27, beveik 200 šalių pareigūnai ketina aptarti, kaip kovoti su visuotiniu atšilimu.

Praėjusiais metais JK surengė COP26 konferenciją Glazge Škotijoje, ir joje dalyvavo tuometinis ministras pirmininkas Borisas Johnsonas (Borisas Džonsonas).

R. Sunako atstovė spaudai teigė, kad JK tebėra įsipareigojusi iki 2050 metų pasiekti nulinį anglies dioksido išmetimą ir „vadovauti tarptautiniams ir nacionaliniams kovos su klimato kaita veiksmams“.

Opozicinės Leiboristų partijos atstovas Edas Milibandas sakė, kad R. Sunakas priėmė „siaubingą sprendimą“.

„Šie aukščiausiojo lygio susitikimai yra svarbūs, – sakė jis BBC. – Jie priverčia imtis veiksmų sprendžiant didžiausią problemą, su kuria susiduriame kaip pasaulis.“

Tuo metu Egiptas anksčiau šią savaitę atnaujino kvietimą karaliui Charlesui III (Karoliui III) į COP27. Toks žingsnis žengtas atsistatydinus L. Truss, kuri prieštaravo karaliaus dalyvavimui COP27 konferencijoje.

Spalio pradžioje, Bakingamo rūmai patvirtino, kad Charlesas III nedalyvaus COP27, žiniasklaidoje pasirodžius pranešimų, kad L. Truss pareiškė karaliui prieštaravimų.

Kol kas nei JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas), nei Kinijos lyderis Xi Jinpingas (Si Dzinpingas) nepatvirtino savo dalyvavimo COP27 susitikime.

JAV žiniasklaida praneša, kad J. Bidenas vis dėlto planuoja dalyvauti konferencijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Manau, valdys protingiau, nei tas ryžas klounas valdė ar po jo arkliasnukė boba.

rikšų karalius Rikšis

rikšų karalius Rikšis portretas
valdys JK kaip tikras sperstaras iš industano bolivudo, vėliau pamatysime ar anglai verks nuo tokio pasirinkimo ar mirs iš juoko

greta tumberg

greta tumberg portretas
teisingai, ko ten vykti, eilinį kartą apsikalbėti, pasirodyti ir išvykti susirinkusiems, niekas vistiek nesikeičia, išskyrus klimatą, kaip buvo visada ir dabar ir visada. reikia pradėti nuo to, kad nustoti daryti tas tuščias konferencijas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių