Quantcast

Vyrai ir moterys Saudo Arabijoje į restoraną galės žengti pro tas pačias duris

Vyrai ir moterys Saudo Arabijoje restoranuose ir kavinėse galės naudotis tuo pačiu įėjimu. Griežtai konservatyvioje šalyje iki šiol galiojo įstatymas, nurodantis, kad moterys ir šeimos turi įeiti pro vieną įėjimą, o vyrai – pro kitą. Sekmadienį vyriausybė tviteryje paskelbė, kad šios nuostatos atsisakyta.

Nauja tvarka, be kita ko, bus taikoma laisvalaikio centrams ir patalpoms, kurios naudojamos vestuvėms. Saudo Arabijoje galioja griežti įstatymai daugeliui viešojo gyvenimo sričių. Kai kurie suvaržymai pastaruoju metu buvo sušvelninti.

Moterys, pavyzdžiui, dabar be vyro leidimo gali užsisakyti viešbučio kambarį, turėti kelionių pasą ir vykti į užsienį. Tačiau „vyriškos globos“ sistema daugelyje sričių toliau išlieka.

Nepaisant ribojimų švelninimo, kuriuos autorizuoja kronprincas Mohammedas Salmanas, Karalystė imasi itin griežtų veiksmų prieš žmogaus teisių aktyvistus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Vyrai ir moterys Saudo Arabijoje į restoraną galės žengti pro tas pačias duris", 'tik moterys turės būti ant pavadėlio ir eiti keturiomis'.

geras

geras portretas
Bajeris,,,,,,CHA,CHA,CHA,,,ILGAI JUOKSIUOS,,,DAUGIAU RASYKIT TOKIU SPOSU,,BENT LINKSMA
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių