Quantcast

V.Putinas savo padėjėju paskyrė V.Surkovą

  • Teksto dydis:

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasirašė įsaką „Dėl Rusijos Federacijos prezidento padėjėjo“, pranešė penktadienį Kremliaus spaudos tarnyba.

Šiuo įsaku, kuris įsigalioja nuo jo pasirašymo dienos, Rusijos prezidento padėjėju paskirtas Vladislavas Surkovas.

Dar prieš mėnesį Kremliaus politiką palaikantis dienraštis „Izvestija“ citavo šaltinius vyriausybėje, esą V.Putinas ketina paskirti V.Surkovą savo patarėju verslo inovacijų ir plėtros reikalams.

Tik šį kartą, anot prezidento atstovo Dmitrijaus Peskovo, V.Surkovas rūpinsis santykiais su Abchazija ir Pietų Osetija.

Anksčiau šią sritį prižiūrėjo Tatjana Golikova, kurią Valstybės Dūmą šį penktadienį patvirtino Rusijos Audito rūmų pirmininke.

V.Surkovas, vadintas „pilkuoju kardinolu“ dėl didelės užkulisinės įtakos, kurią jis turėjo būdamas V.Putino vyriausiasis politinis padėjėjas, iš šių pareigų atsistatydinęs 2011 metų pabaigoje, iki 2013-ųjų gegužės buvo vyriausybės ministro pirmininko pavaduotojas. Jo pasitraukimas, savo noru, buvo laikomas konservatyviųjų jėgų pergale.

Įdomu, kad įsakas apie V.Surkovo paskyrimą prezidento patarėju paskelbtas jo gimimo dienos išvakarėse – rugsėjo 21 dieną A.Surkovui sukanka 49-eri.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Skalvis

Skalvis portretas
Rusijoje labai nuosekliai ir tvarkingai parenkami ir saugomi kadrai ateities Rusijai. Mes elgiamės kitaip - pjaunam ir naikinam vieni kitus kaip mūsų kunigaikščiai viduramžiais.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių