Quantcast

„Volkswagen“ atleis per 5 tūkst. darbuotojų?

„Volkswagen“ planuoja naują milijardinę diržų veržimosi programą, kurios metu darbą gali būti priversti palikti daugiau nei 5 000 įmonės darbuotojų, remdamasis šaltiniais įmonėje, praneša verslo dienraštis „Handelsblatt“.

Pasak leidinio, „Volkswagen“ vadovybė, vedama generalinio direktoriaus Herberto Diesso, šiomis priemonėmis nori sutaupyti po 5,9 mlrd. eurų kasmet jau nuo 2023-iųjų.

Šaltinių teigimu, bendrovė taip siekia finansuoti brangiai atsieinantį perėjimą nuo dyzelinu varomų automobilių prie elektromobilių. Planuojama atleisti daugiausia administracinį darbą dirbančius darbuotojus, o iš viso „Volkswagen“ gali atleisti nuo 5 iki 7 tūkst. žmonių, sakė šaltiniai.

„Volkswagen“ nekomentavo „Handelsblatt“ pranešimo ir pasiūlė palaukti kasmetinės bendrovės spaudos konferencijos kitą trečiadienį. Darbuotojų taryba tikino, kad bet kokie pranešimai apie darbuotojų atleidimą yra gryna spekuliacija.

„Volkswagen“ 2016 m. jau buvo sutarusi su Darbuotojų taryba dėl „pakto ateičiai“, kuriuo siekta iki 2020 m. sumažinti metines išlaidas 3,7 mlrd. eurų. Visame pasaulyje „Volkswagen“ tada nusprendė atleisti 30 000 darbuotojų, 23 000 jų - Vokietijoje. Tačiau, tuo metu pabrėžė įmonės atstovai, „Volkswagen“ sukurs naujų darbo vietų.

Darbuotojų tarybos pirmininko Berndo Osterloho teigimu, jau pasirašytų susitarimų pakanka palaikyti įmonės veiklą ateityje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių