Quantcast

Vokietijos žydai pasmerkė „Amazon“ vykdomą prekybą

  • Teksto dydis:

Vokietijos centrinė žydų taryba šeštadienį pasmerkė internetinės mažmeninės prekybos milžinę „Amazon“ už tai, kad ji savo platformoje leidžia pardavinėti antisemitines knygas ir kitas prekes su nacių simboliais bei paragino nedelsiant nutraukti tokią praktiką.

„Visiškai nepriimtina, kad „Amazon“ platformoje pardavinėjami marškinėliai ir lipdukai, kuriais šlovinamas nacizmas ar skatinama neapykanta mažumoms“, – žiniasklaidos grupei RND duotame interviu pareiškė Tarybos pirmininkas Josefas Schusteris (Jozefas Šusteris).

Bendrovei „Amazon“ tenka „didelė moralinė ir socialinė atsakomybė“ ir ji negali savęs vadinti paprasta „tiekėja“, pridūrė J. Schusteris.

„Iš tokios bendrovės kaip „Amazon“ bei iš kompetentingų institucijų tikimės, kad jos nedelsiant pašalins tokias prekes iš apyvartos ir sistemingai pradės teisminius procesus“, – pažymėjo J. Schusteris.

J. Schusteris paminėjo tokias brošiūras kaip „Žydas – pasaulio parazitas“ („Der Jude als Weltparasit“), kuri ankstyvą šeštadienį buvo pasiūlyta „Amazon“ platformoje Vokietijoje už 20 eurų.

Bendrovė atsisakė pateikti komentarų agentūrai RND.

Antrojo pasaulinio karo metu per nacių vykdomą genocidą žuvo daugiau kaip šeši milijonai žydų, kurių dauguma buvo iš Europos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kur

kur portretas
tik zydas ten teroristas nuo berijos laiku ar ne taip?.

...

... portretas
Ruskiai banditai, ar - žydai jų rankomis?..

Pilietis

Pilietis portretas
Sovietinė ir nacistinė simbolika turi būti uždrausta. Kiek sovietai milijonų nekaltų civilių išžudė ir ištrėmė, mano senelius taip pat ištrėmė tie ruskiai banditai
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių