Quantcast

Vokietijos vyskupų konferencijos generaline sekretore pirmą kartą išrinkta moteris

Vokietijos katalikų vyskupai antradienį pirmą kartą išrinko moterį savo generaline sekretore, o šis žingsnis buvo sveikinamas kaip aiškus krizės purtomos Bažnyčios modernizacijos ženklas.   

50-metė teologė Beate Gilles (Beatė Giles) liepos 1 dieną perims Vyskupų konferencijos generalinio sekretoriaus pareigas iš Hanso Langendoerferio (Hanso Langendėrferio) ir bus atsakinga už vyskupų priimtų sprendimų įgyvendinimą.

„Tai aiškus ženklas, kad vyskupai vykdo savo susitarimą skirti moterų į vadovaujamas pozicijas“, – sakė Vyskupų konferencijos pirmininkas Georgas Baetzingas (Georgas Bėcingas).

H. Langendoerferis Vyskupų konferencijos generalinio sekretoriaus pareigas ėjo 24 metus.

Šią savaitę 68 vyskupai vaizdo ryšiu dalyvauja pavasario plenariniame posėdyje, temdomame skandalo dėl prieštaringai vertinamo kardinolo – Kelno arkivyskupo Rainerio Marios Woelki (Rainerio Marijos Vėlkio).

Įtakingas kardinolas neleido skelbti ataskaitos apie jo vyskupijos – didžiausios Vokietijoje – narių galimai vykdytą nepilnamečių seksualinį išnaudojimą. 

R.M. Woelki sprendimas sulaukė audringos nukentėjusiųjų reakcijos, jis vis garsiau kritikuojamas tiek Bažnyčios narių, tiek už jos ribų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jau

jau portretas
matosi vyksta pazanga benediktas nepatvarke tai bobos patvarkys tik vyskupienei reikia dar vyskupo o geriau kardi/nolo tai susilauks sv vaikuciu ir ateity nereikes rinkt bus 1 sv seima .

juk

juk portretas
reikejo 1 celibata panaikint kaip cia dabar tai del kompanijos reikejo nors pora tik ? kokios sexorientacijos? ....
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių