Quantcast

Vokietijos vyriausybės atstovas: atnaujintas ginklų eksportas į Saudo Arabiją

  • Teksto dydis:

Vokietija atnaujino tiesioginį ginklų eksportą į Saudo Arabiją, nusprendusi pritarti raketų pardavimui ir nutraukti nuo 2018 metų galiojusį draudimą, trečiadienį pranešė vokiečių vyriausybės atstovas Steffenas Hebestreitas (Štefenas Hebeštraitas).

Eilinėje vyriausybės spaudos konferencijoje St. Hebestreitas patvirtino vokiečių savaitraščio „Der Spiegel“ pranešimą, kad Berlynas leido eksportuoti į Saudo Arabiją 150 raketų „oras–oras“ „Iris-T“.

„Šiame pranešime pateikta informacija yra tiksli“, – nurodė S. Hebestreitas.

Jis pridūrė, kad „Iris-T“ „galėtų būti paleidžiamos iš orlaivių į oro taikinius, pavyzdžiui, raketas, bepiločius orlaivius ir panašiai“.

„Der Spiegel“ nurodė, kad leidimas eksportuoti Vokietijos grupės „Diehl Defence“ gaminamas raketas buvo gautas praėjusių metų pabaigoje.

Berlynas užblokavo ginklų pardavimą Rijadui po to, kai 2018-aisiais Saudo Arabijos konsulate Stambule buvo nužudytas žurnalistas disidentas Jamalas Khashoggi (Džamalas Chašogdžis).

Tačiau neseniai Vokietija sušvelnino savo poziciją dėl ginklų eksporto į Saudo Arabiją. Berlynas taip pat gyrė konstruktyvų Rijado požiūrį į Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Hamas“ karą Gazos Ruože.

Nuo spalio 7 dienos, kai prasidėjo karas, Saudo Arabija neatsisako planų normalizuoti santykius su Izraeliu, sekmadienį pažymėjo Vokietijos užsienio reikalų ministrė Annalena Baerbock (Analena Bėrbok).

Rijadas taip pat stengiasi perimti Irano remiamų Jemeno husių raketas, nukreiptas į žydų valstybę.

Berlynas pirmadienį pareiškė, kad taip pat yra pasirengęs leisti eksportuoti universaliuosius kovos lėktuvus „Eurofighter“ į Saudo Arabiją.

Lėktuvus „Eurofighter“ drauge sukūrė Vokietija, Didžioji Britanija, Italija ir Ispanija, ir kiekviena šių šalių gali vetuoti kontraktus. Vokietija nuo 2018 metų blokavo vieną susitarimą, kurio siekė Londonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pasvajojimas

pasvajojimas portretas
Ateityje vokiečiams būti geriausiai susivienyti su rusais į kokią nors konfederaciją. Taip sakant, atkurti Molotovo-Ribbentropo paktą. Rusijos gamtos resursai ir Vokietijos technologijos padarytų tą šalį didžia. O dabar ji vis dar vergauja jankių okupantams...Reikia vokiečiams antro fiurerio , koks buvo Adolfas. Kol dar kokie lenkai jų neužpuolė.

tai

tai portretas
ne visgaudziai o paprasciausi daunai kaip greta t.....=0

Tautos balsas

Tautos balsas portretas
Arabams siuncia, i Ukraina ne. Kuo jie patys ginsis, kai kremliaus fasistai puls? Atsipalaidave visi, galvoja amerikonas apgins... Prisizaisite vistgaidziai...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių