Quantcast

Vokietijos URM vadovas: Talibano „šou“ JT neatneštų jokios naudos

Vokietija trečiadienį išreiškė nepritarimą Talibano norui kalbėti Jungtinių Tautų Generalinės Asamblėjos (JTGA) visuotiniuose debatuose, teigdama, kad toks naujųjų Afganistano lyderių „šou“ neatneštų jokios naudos.

Atsakingas JT komitetas šiuo metu svarsto talibų prašymą dalyvauti visuotiniuose debatuose Afganistano vardu. Šaliai JT vis dar atstovauja praėjusį mėnesį nuverstos vyriausybės paskirtas ambasadorius.

„Suplanuoti šou Jungtinėse Tautose neatneš jokios naudos, – reporteriams sakė Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas. – Svarbu ne tik žodžiai, o ir konkretūs veiksmai, įskaitant dėl žmogaus ir ypač moterų teisių, taip pat dėl įtraukios vyriausybės ir atsiribojimo nuo teroristinių grupuočių.“

H. Maasas teigė, kad svarbu bendradarbiauti su Talibanu, tačiau pridūrė: „JT Generalinė Asamblėja nėra tam tinkama vieta.“

Vienas aukštas JAV pareigūnas nurodė, kad atsakingas JT komitetas, kurio narių gretose yra Jungtinės Valstijos, nepriims sprendimo iki Generalinės Asamblėjos pabaigos pirmadienį. „Svarstymui prireiks šiek tiek laiko“, – teigė pareigūnas.

Kol kas jokia šalis nėra pripažinusi naujosios Talibano valdžios Afganistane. Ankstesnį grupuotės režimą 1996–2001 m. buvo pripažinęs tik Pakistanas, Saudo Arabija ir Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių