Quantcast

Vokietijos oro pajėgos atsisakė dviejų „Airbus“ lėktuvų: kelia pavojų saugumui

Vokietijos karinės oro pajėgos trečiadienį paskelbė atsisakiusios dviejų naujų „Airbus A400M“ lėktuvų pristatymo dėl saugumo problemų. Patikrinimų metu buvo atrasta, kad kai kuriuose jau eksploatuojamuose šio modelio lėktuvuose yra atsilaisvinę propelerius prilaikantys varžtai.

„Ginkluotosios pajėgos nusprendė atsisakyti dviejų naujų „A400M“ lėktuvų, turėjusių atkeliauti netrukus“, – pranešime teigė „Luftwaffe“ oro pajėgos, pridurdamos, kad „kareivių saugumas kasdien naudojant „A400M“ orlaivius yra laikomas pirmenybe“.

Pasikartojančios techninės problemos jau kurį laiką persekioja „A400M“ programą. Vokietijos oro pajėgos pranešė, kad atliekant įprastus patikrinimus keliuose orlaiviuose buvo atrasta, jog „ne visi 24 vienam propeleriui tenkantys varžtai turi tinkamas tvirtinimo veržles“.

„Jei tokios problemos nebus identifikuojamos ir ištaisomos, jos gali sukelti struktūrinę žalą pačiam propeleriui ir velenui“, – pridūrė oro pajėgos.

Šis defekto atradimas kelia „ypatingai sunkius iššūkius“ 62-ajai oro transporto eskadrilei, kuri naudoja „A400M“ lėktuvus.

Nepaisant visko, „Luftwaffe“ ketina toliau naudoti savo lėktuvų parkui priklausančius „A400M“ orlaivius, kai bus patvirtintas jų saugumas.

„Šis lėktuvo modelis įrodė, kad su juo į dislokavimo sritis galima sėkmingai tiekti personalą ir įrangą, galima pildyti degalus ore, perkelti kareivius, kuriems reikalinga medicininė pagalba ir vykdyti humanitarinės pagalbos misijas“, – sakė oro pajėgos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jei vokiečiams netinka, tuoj Lietuva jų įsigis... už daug daug 'pinigėlių'.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių