Quantcast

Vokietijos ministrė pasmerkė Kataro atstovo komentarus apie homoseksualumą

Vokietijos vidaus reikalų ministrė Nancy Faeser (Nensi Fėzer) antradienį sukritikavo Kataro pasaulio futbolo čempionato ambasadoriaus Khalido Salmano (Chalido Salmano) komentarus televizijai, kuomet homoseksualumą jis pavadino „žala protui“.

„Žinoma, tokie komentarai yra siaubingi, todėl mes stengiamės, kad ateityje padėtis Katare pagerėtų“, – sakė N. Faeser, kuri taip pat yra Vokietijos sporto ministrė.

Duodamas interviu, kurį antradienį parodys Vokietijos televizija, buvęs Kataro nacionalinės futbolo rinktinės žaidėjas ir dabartinis Pasaulio futbolo čempionato ambasadorius K. Salmanas homoseksualumą pavadino „žala protui“ ir sakė, kad jam nepatinka, jog vaikai mato homoseksualius žmones.

Šalis priims homoseksualius lankytojus, tačiau „jie turi priimti mūsų taisykles“, pareiškė vyras Katare nufilmuoto interviu transliuotojui ZDF metu.

Pokalbio metu jis taip pat tvirtino, kad homoseksualumas yra „haram“ – kažkas, ką draudžia islamas.

Po šių jo komentarų transliacija buvo staiga nutraukta.

Artėjant pasaulio futbolo čempionatui, Kataras yra nuolat kritikuojamas dėl žmogaus teisių padėties šalyje, įskaitant elgesį su užsienio darbuotojais bei poziciją dėl moterų ir LGBTQ žmonių teisių.

Praėjusią savaitę viešėdama Katare N. Faeser teigė dalyvausianti Pasaulio futbolo čempionate po to, kai Kataro ministras pirmininkas suteikė jai LGBTQ gerbėjų „saugumo garantiją“.

Vokietijos ministrė antradienį patikino, jog nėra „jokių naujų požymių, kad kažkas pasikeitė“.

Politikė savo kelionę į Katarą apibūdino kaip „nelengvą“ ir teigė, kad jai „buvo svarbu ten surengti derybas ir išsiaiškinti, kas ką darys dėl Vokietijos sirgalių saugumo Pasaulio futbolo čempionato metu“.

Vokietijos įstatymų leidėjai vizito metu prisijungė prie N. Faeser, tačiau Vokietijos vyriausybės žmogaus teisių komisarė Luise Amtsberg (Luiza Amtsberg) nedalyvavo.

N. Faeser anksčiau sakė, kad Berlynas Pasaulio futbolo čempionato organizavimą Katare laiko „labai kebliu“ dalyku, todėl Doha iškvietė Vokietijos ambasadorių.

Homoseksualumas Katare yra neteisėtas, o kelių pirmaujančių Europos šalių – įskaitant Angliją, Prancūziją ir Vokietiją – rinktinių kapitonai, dalyvaudami kovos su diskriminacija kampanijoje, dėvės vaivorykštės spalvų raiščius su užrašu „Viena Meilė“.

Šeštadienį stadionuose susirinkę gerbėjai visoje Vokietijoje ragino boikotuoti turnyrą.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Taip išeina kad fricu sirgaliai yra iškrypėliai.

Praktika

Praktika portretas
Gaila, si psichine liga nepagydoma.

Anonimas

Anonimas portretas
Kuo toliau nuo tu iskrypeliu ir ypac vaikus.Lietuvoje negali buti jiems vietos palaikau katarieti.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių