Quantcast

Vokietijos klimato aktyvistai bandė sustabdyti eismą Berlyne

Vokietijos klimato aktyvistai pirmadienio rytą Berlyno gatvėse prisiklijuodami prie dangos bandė sustabdyti eismą.

Aktyvistai iš grupės „Paskutinė karta“ (Letzte Generation) per pastaruosius vienus metus ne kartą blokavo kelius visoje Vokietijoje, taip bandydami spausti vyriausybę, kad ji imtųsi drastiškesnių veiksmų prieš klimato kaitą. Keliais atvejais aktyvistai prisiklijavo prie kelių, papiktindami vairuotojus ir išprovokuodami konservatyvių politikų kaltinimus ekstremizmu.

Pirmadienį aktyvistai sakė, kad be gatvių blokavimo vėliau tą pačią dieną trukdys eismui labai lėtai žygiuodami per miestą.

Ryte sostinės gatvės buvo užblokuotos maždaug 20 vietų, pranešė vokiečių naujienų agentūra DPA.

„Nebesutiksime su tuo, kad vyriausybė neturi plano mūsų gyvenimo šaltinių naikinimui sustabdyti, – sakoma „Paskutinės kartos“ pareiškime. – Dabar priešinamės.“

Pasak Berlyno policijos, visą dieną sostinės gatvėse dirbs iki 500 pareigūnų. Jiems pavesta užkirsti kelią gatvių blokavimui ar greitai nutraukti tokias akcijas, pranešė DPA.

Praėjusią savaitę „Paskutinė karta“ sakė, kad jos nariai artimiausiomis dienomis intensyvins veiksmus ir bandys „taikiomis priemonėmis sustabdyti miestą“.

Grupė nori, kad Vokietija iki 2030 metų liautųsi vartojusi bet kokį iškastinį kurą ir imtųsi tokių trumpalaikių priemonių kaip leistino greičio automagistralėse sumažinimas iki 100 km per val. siekiant sumažinti taršą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

RICHARD

RICHARD portretas
MILIJONAI PASALPINIU RUSU;;;JIE GRAUZIA VISA SALI IS VIDAUS;;KIEK PAJEGS VOKIETIJA SERTI PRIESUS;;PER PREITUS METUS VOKIETIJA PASALPINIAMS ATIDAVE 230 MILIJARDUUUU EURU;VOK;FINANSU MINISTERIJOS ATASKAITA;;SAKO ARMIJAI NER PINIGU;;IS KUR BUS?

Žalioji kempinligė

Žalioji kempinligė portretas
Žalioji kempinligė baisesnė už rudaji ir raudonaji mara. Kinai su indusais malaizom teršia mes už juos mokekim, karas už sienos jie svaigsta apie kažkoki žalia kursa, kai ateis prigožino sk3rdikai nereikes jokiu žaliu kursu ir augaliniu late kavu. Jei tiek pinigu skirtu pergalei kiek skiria žaliajai kempinligei karas seniai butu baigtas, o kremliaus nykštukas kabotu žemyn galva arba kaip kadafis prie kanal vamzdžio

Bananų jiems

Bananų jiems  portretas
per kupras ,žaliesiems teroristams .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių