Quantcast

Vokietijos kanclerė: koronaviruso pandemija nesibaigs, kol pasaulis nebus paskiepytas

Vokietijai ir kitoms turtingoms šalims gali tekti besivystančioms šalims skirti ne tik pinigus, bet ir dalį savo skiepų atsargų, nes tik paskiepijus visą pasaulį, koronaviruso pandemija bus baigta, penktadienį teigė Vokietijos kanclerė Angela Merkel, praneša agentūra „Reuters“.

A. Merkel, pasisakydama po G7 grupės šalių lyderių vaizdo konferencijos, teigė, kad jie neaptarė, koks konkrečiai procentas jų vakcinų atsargų turėtų būti skirtas skurdesnėms šalims. Tačiau kanclerė pridūrė pabrėžusi jiems, kad pandemija nesibaigs, kol nebus paskiepyti visi žmonės pasaulyje.

2019-ųjų gruodį Kinijos Uhano mieste prasidėjęs naujojo koronaviruso sukeliamo susirgimo protrūkis išplito po visą pasaulį, ir praėjusių metų kovo 11 d. Pasaulio sveikatos organizacija (PSO) pripažino jį pandemija.

Visame pasaulyje oficialiai patvirtintų infekcijos atvejų skaičius yra didesnis kaip 111 mln., daugiau kaip 2,4 mln. žmonių mirė, 85,9 mln. užsikrėtusiųjų pasveiko.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sukelta nauja

Sukelta nauja portretas
baimė priverstų žmonės pirkti ir susileisti neurologinius sutrikimus, konvulsijas ir galima mirtį sukeliančias vakcinas, kurios savo sudėtyje turi pavojinga kiekį gyvsidabrio.

Nenusisekus

Nenusisekus  portretas
pirmam raundui vakcinos pardavimo, skelbiamas antras. Farmacininkai jau net rankas pradėjo trinti, nes,, gripo,, ekspertai Didžiojoje Britanijoje perspėja apie artėjančią nauja gripo epidemiją baigiantis moksleivių žiemos atostogoms. Žmonių atsisakanciu priimti H1N1 vakciną dėl sukeliamų sveikatos sutrikimų, skaičius Europoje nuolat auga, reikia ruoštis kai tai bus išnaudota sukelti paniką visuomenėje. Tai būtų lengva padaryti, nes moty uojant nevartojančių vakciną žmonių skaičiumi galima tai paversti naujos epidemijos šaltiniu.

Kita vertus

Kita vertus portretas
jau 2009metais buvo įrodyta, kad ši epidemija buvo farmacijos milžinų išpūstas burbulas. Tik mažai daliai visuomenės spėjus nusipirkti H1N1 vakcinas, valstybės ir antibiotikų platintojai liko su didelėmis ne panaudojau vakcinų atsargomis. Atrodo žmonės susiprato anksčiau nei tikėtasi ir tik nedideliais daliai buvo išplauti smegenys.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių