Quantcast

Vokietijos gynybos ministrė ragina pratęsti NATO misiją Afganistane

  • Teksto dydis:

Vokietija nori tęsti savo dalyvavimą NATO misijoje Afganistane „Tvirta parama“ (angl. Resolute Support), lankydama vokiečių karius Mazari Šarife sakė šalies gynybos ministrė Annegret Kramp-Karrenbauer.

A. Kramp-Karrenbauer paragino pratęsti Vokietijos įgaliojimus misijoje, kuria siekiama užtikrinta taiką ir stabilumą Afganistane. Vokietijos įgaliojimai misijoje baigiasi kitų metų kovo 31 d.

„Atsižvelgiant į dabartines aplinkybes, sakyčiau, kad yra daug dalykų, rodančių, kad mūsų pradėtas darbas, kurio mes dar neužbaigėme, gali būti tęsiamas“, – nusileidusi Mazari Šarife sakė A. Kramp-Karrenbauer.

Gynybos ministrė ir kanclerės Angelos Merkel Krikščionių demokratų sąjungos (CDU) pirmininkė aplankė karius Marmalo bazėje, kurią valdo Bundesveras.

„Tai yra ilgas kelias, tai yra sudėtingas kelias, bet mes matome jau padarytą pažangą“, – teigė ji.

Praeitą savaitę per iš anksto neskelbtą vizitą Afganistane JAV prezidentas Donaldas Trumpas davė vilčių, kad susitarimas su Talibanu visgi bus pasiektas. D. Trumpo teigimu, JAV ir Talibanas atnaujino derybas praėjus mažiau nei trims mėnesiams po to, kai jos žlugo.

Jis taip pat tvirtino manąs, kad Talibanas nori paliaubų.

Jei susitarimas bus pasiektas, tikėtina, kad didžioji dalis iš 16 tūkst. Afganistane dislokuotų NATO ir sąjungininkų karių, įskaitant 12 tūkst. JAV karių, bus patraukta iš šalies.

Jungtinių Tautų (JT) duomenimis, pernai Afganistano karas pasiglemžė mažiausiai 3 804 civilių gyvybes, o tai yra 11 proc. daugiau žuvusiųjų nei 2017 m.

Marmalo bazėje dislokuota apie 1 000 Vokietijos karių. Dar apie 100 dislokuota sostinėje Kabule, o 200 – Kundūze.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių