Quantcast

Vokietijos ekspertai: COVID-19 sergamumo rodiklis gali pasiekti 2020 m. gruodžio lygį

Vokietijos ekspertai mano, kad COVID-19 infekcijų skaičius šalyje gretai gali pasiekti prieš Kalėdas buvusį lygį, nes toliau plinta labiau užkrečiamos šios ligos atmainos, informuoja dpa.

Šeštadienį atvejų skaičius 100 000 gyventojų per pastarąsias 7 dienas Vokietijoje padidėjo iki 63,8. Prieš Kalėdas šis rodiklis siekė 197,6, o vasario viduryje nukrito iki 57,4.

Roberto Kocho institutas (RKI) paskelbė, kad šeštadienį 9 762 Vokietijos gyventojams patvirtinta COVID-19 diagnozė, o 369 žmonės mirė.

Sarlando universiteto profesorius Thorstenas Lehras sakė naujienų agentūrai dpa, kad situacija gali tapti tokia, kokia ji buvo prieš Kalėdas, o 2021 m. balandžio mėnesį atvejų skaičius 100 000 gyventojų gali pasiekti 200.

Pasak jo, tai sąlygoja padažnėję kontaktai tarp žmonių ir labiau užkrečiamų koronaviruso atmainų plitimas, pavyzdžiui, Didžiojoje Britanijoje atrasta viruso atmaina.

Tyrimų laboratorijos skelbia, kad britiškoji atmaina dabar sudaro apie trečdalį visų teigiamų atvejų. Manoma, kad ji yra 35 proc. labiau užkrečiama ir gali būti 40-60 proc. labiau mirtina.

Anot T. Lehro, britiškoji atmaina ateityje gali sudaryti daugiau nei 90 proc. visų atvejų, nes kovo 7 d. planuojama atlaisvinti dalį suvaržymų, o vasarį mokiniai ėmė palaipsniui grįžti į mokyklas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių