Quantcast

A. Merkel paskelbė „pavojingiausia moterimi Europoje“

  • Teksto dydis:

Vokietijos antiislamiškas judėjimas „Europiečiai patriotai prieš Vakarų islamizaciją“ (PEGIDA) pirmadienį surengė naują puolimą prieš kanclerę Angelą Merkel, pavadinęs ją „pavojingiausia moterimi Europoje“ ir pareikalavęs nedelsiant atsistatydinti.

PEGIDA lyderė Tatjana Festerling per mitingą rytiniame Dresdeno mieste tūkstančiams savo šalininkų sakė, kad dėl A.Merkel politikos atverti šalies duris pabėgėliams Vokietija virto „gigantiška stovykla džiunglėse“.

T.Festerling, kuri užėmė ketvirtą vietą birželį vykusiuose Dresdeno mero rinkimuose, surinkusi 10 proc. balsų, pavadino kanclerę neatsakinga“ ir sakė, kad A.Merkel yra „pavojingiausia moteris Europoje“.

Į didžiausią Europos ekonomiką šiais metais, kaip prognozuojama, turėtų atvykti maždaug milijonas nuo karo ir skurdo bėgančių žmonių, ir dėl to didžiulį nepasitenkinimą reiškia įvairios prieš užsieniečius nusistačiusios grupės, įskaitant aniislamišką ir antiimigracinį judėjimą PEGIDA.

Pastarajame iš kiekvieną savaitę rengiamų mitingų PEGIDA lyderė kaltino A.Merkel, kad ji sąmoningai atsisako „saugoti Vokietijos sienas“.

Vokietijos „antiislamizacijos“ judėjimas PEGIDA buvo įkurtas pernai spalį Dresdene.

Iš pradžių jo rengiamos „Pirmadienio eitynės“ šiame mieste sutraukdavo vos po kelis šimtus žmonių, tačiau ilgainiui protestuotojų skaičius augo, o analogiški judėjimai ėmė kurtis ir kituose Vokietijos miestuose.

Sausio pradžioje, po kruvinų islamo ekstremistų išpuolių Paryžiuje, PEGIDA eitynėse Dresdene dalyvavo 25 tūkst. žmonių.

Tačiau PEGIDA siunčiama ksenofobinė žinia išprovokavo gausias atsakomąsias demonstracijas, kurios pagal dalyvių skaičių smarkiai pranoko prieš užsieniečius nukreipto judėjimo ir jo regioninių atšakų šalininkų mitingus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ne tik

Ne tik portretas
Merkel kalta, tokių sijonuotų ruporų yra daugiau, ypač JAV.

Kestas

Kestas portretas
Merkel - demonas atsiustas velnio,kad sunaikintu visa kas mums dar brangu.

Rega

Rega portretas
Ko gero,yra tiesos tiems pareiškimams.Juk greit visa Afrika suplūs į Europą.Į Vokietiją tuo labiau.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių