Quantcast

Vokietijoje tūkstančiai žmonių ragino ES priimti pabėgėlius iš Morijos stovyklos

  • Teksto dydis:

Sekmadienį tūkstančiai žmonių protestavo Berlyne ir kituose Vokietijos miestuose, ragindami Europos Sąjungą priimti be prieglobsčio likusius migrantus, kai gaisras sunaikino didžiausią pabėgėlių stovyklą Graikijoje.

Vokietijos sostinėje prie plakatais su užrašu „Nepalikime nė vieno“ nešinų protestuotojų prisijungė ir Alano Kurdi – sirų berniuko, kurio kūnelio, išplauto į krantą Turkijoje, nuotrauka tapo tragišku 2015 metų pabėgėlių krizės simboliu, – teta.

„Nusprendžiau kalbėti ir pasisakyti tų, kurie negali kalbėti patys, vardu... Jei aš negaliu išgelbėti savo šeimos, tuomet gelbėkime kitus“, – kalbėjo Tima Kurdi, ragindama žmones kreiptis į politikus, kad šie imtųsi veiksmų.

„Negalime užmerkti akių, atsisukti nugaros ir nueiti nuo jų. Žmonės yra žmonės, nesvarbu, iš kur jie kilę“, – pridūrė ji.

Aktyvistų grupės „Seebruecke“ narė Sonya Bobrik taip pat pabrėžė, kad „yra vietos“ priimti daugiau nei 1 500 pabėgėlius iš Graikijos, kuriuos iki šiol pažadėjo priimti Vokietija.

Policija pranešė, kad mitinge Berlyne dalyvavo apie 5 000 žmonių.

Panašūs protestai įvyko Kelne, Miunchene ir Leipcige.

Tuo tarpu Paryžiuje susirinko apie keturios dešimtys politikų veiksmų reikalavusių žmonių, nešusių plakatus su tokiais šūkiais kaip „Niekas nėra neteisėtas“ bei „Prieglobstis yra žmogaus teisė“.

„Padėtis stovyklose yra baisi“, – kalbėjo protestuotojas Nikolai Posneris ir pridūrė, kad Prancūzija deda nepakankami pastangų priimti migrantus.

Maždaug 12 700 žmonių liko be pastogės, kai praėjusią savaitę gaisras nusiaubė Morijos stovyklą Graikijos Lesbo saloje.

Nuo tada maždaug 9 000 žmonių buvo perkelti į naują laikiną vietą.

Sudegus perpildytai Morijos stovyklai, sustiprėjo vietos gyventojų ir humanitarinių organizacijų raginimai perkelti migrantus iš salos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tūkstančiai

tūkstančiai portretas
sorošinių leftistų laaaabai svarbus siekis islamizuoti EU ...Vokietijoje gyvena virš 80 mln. žmonių, ko nerašo kiek iš jų "reikalauja" priimti naujus pašalpinius pribuišius.

Antinelegaluinvazija

Antinelegaluinvazija portretas
Apgailetini Vokietijos ir Europos isdavikai

Hans

Hans portretas
Žiūrim kiek Vokietijoj svetimtaučių pasalpiniu?nu kiek pabosta gulėti patogiose vokiečių lovose.pinigu krūvas arijai perveda jiems į kortelės.tai visas darbas nueiti pas draugus arabus barzda apsitrumpint į lidla..nu ir demonstracijos arba nusikaltimų darymas.veikla reikalinga
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių