Quantcast

Vokietijoje bus uždrausta homoseksualių asmenų „atvertimo terapija“

Vokietijos vyriausybė trečiadienį patvirtino naują įstatymą, uždraudžiantį „atvertimo terapiją“, skirtą homoseksualiems asmenims prievarta primesti heteroseksualumą.

Kitąmet įsigaliosiantis teisės aktas numato už tokią praktiką iki metų laisvės atėmimo bausmę ir baudas iki 30 tūkst. eurų.

„Homoseksualumas – ne liga, tad žodis „terapija“ yra klaidinantis“, – pareiškė įstatymo architektas sveikatos apsaugos ministras Jensas Spahnas (Jensas Španas).

Kai teisės aktas įsigalios, Vokietija, kur kasmet maždaug po 1 000 kartų bandoma „atversti“ homoseksualius asmenis, bus vos antroji tokią praktiką uždraudusi Europos šalis. 2016 metais panašų įstatymą išleido Malta.

J. Spahnas sakė norintis, kad šis draudimas būtų kuo platesnio masto. Jis pridūrė, kad tokia vadinamoji terapija dažnai sukelia „didelę fizinę ir psichologinę žalą“.

„Draudimas taip pat yra svarbus ženklas visiems tiems, kurie susiduria su problemomis dėl savo lytinės orientacijos: gerai būti tokiems, kokie esate“, – pabrėžė ministras.

Naujasis įstatymas numato ne tik kalėjimo bausmes „terapiją“ vykdantiems asmenims, bet ir baudas tokias „paslaugas“ siūlantiesiems ar jas reklamuojantiesiems.

Be to, pagal šį teisės aktą atsakomybėn gali būti patraukti tėvai ir mokytojai, jei būtų pripažinta, kad jie nepaisė savo pareigos rūpintis vaiku.

Vadinamoji „atvertimo terapija“ nepilnamečiams bus uždrausta visiškai, o suaugusiųjų atveju ji bus laikoma nelegalia, jei bus vykdoma prieš jų valią, pavyzdžiui grasinant.

Medicinos ekspertai psichologines ar dvasines intervencijas, kuriomis siekiama pakeisti kažkieno lytinę orientaciją, laiko pseudomoksliniu, neefektyviu ir dažnai kenksmingu dalyku.

Kontroversiškiausios tokios „terapijos“ technikos – elektros šoko panaudojimas ir vyriško hormono testosterono injekcijos.

2018-ųjų kovą Europos Parlamentas priėmė rezoliuciją, kuria smerkiama tokia praktika, o Europos Sąjungos valstybės raginamos ją uždrausti.


Šiame straipsnyje: vokietijaHomoseksualaiDraudimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau

Manau portretas
Kad pidarų veisykla tai ES ,nes jie tiesiog mums bruka visas jų atseit teises.O kodėl mus diskriminuoja? Mes esame dar sveiko proto ir nemaišom dviejų dalykų jeigu vyras tai vyras,o kur moteris tai moteris.O čia ta lgbt grupelė nori brukti savo įstatymus.Man net vemti ima apie juos skaitant ir žiūrint į tas teklamas.Taip pasaulis krinta žemyn su savo tokia moralę.Argi mūsų šalies žmonės tai daleis? Vargu.Reikia rasti jiems vakciną ir gydyti.

Uzpalaiks

Uzpalaiks portretas
Vos perskaicius homofobu komentarus darosi aisku, kad LT yra pasaulio uzpakalio skyle.

kauniete

kauniete portretas
visa tai pasibiauretina ,,is kur tai ??tas uzkratas??/
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių