Quantcast

Vokietija vaikus nuo 12 metų pradės skiepyti nuo COVID-19

Vokietija pradės nuo birželio 7 dienos skiepyti nuo koronavirusinės infekcijos 12 metų sulaukusius ir vyresnius vaikus, ketvirtadienį pranešė kanclerė Angela Merkel.

Visgi ji pabrėžė, kad vakcinavimas nebus privalomas ir kad į jį nebus atsižvelgiama sprendžiant, ar vaikai gali lankyti mokyklą arba vykti atostogauti.

Prognozuojama, kad Europos vaistų agentūra (EVA) pentadienį pateiks rekomendaciją leisti skiepyti bendrovių „Pfizer“ ir „BioNTech“ sukurta vakcina nuo COVID-19 12–15 metų vaikus. Agentūra jau yra leidusi Europos Sąjungoje skiepyti šiuo preparatu vaikus nuo 16 metų.

„Vaikai ir jaunuoliai nuo 12 metų turės galimybę užsiregistruoti skiepui nuo birželio 7 dienos“, – po pasitarimo su žemių vadovais sakė A. Merkel.

Norintieji galės gauti bent pirmąją iš dviejų reikalingų injekcijų iki rugpjūčio pabaigos, prieš prasidedant naujiems mokslo metams, pridūrė kanclerė.

„Pagrindinė žinia tėvams: jokių privalomų skiepijimų nebus“, – žurnalistams sakė A. Merkel.

Pagrindinė žinia tėvams: jokių privalomų skiepijimų nebus.

Mokyklos taip pat negalės reikalauti, kad vaikai būtų paskiepyti. „Ir būtų visiškai klaidinga manyti, kad galite vykti atostogų tik su paskiepytu vaiku“, – pridūrė vyriausybės vadovė.

Vaikų skiepijimas laikomas svarbiu žingsniu siekiant užtikrinti vadinamąjį bandos imunitetą kovojant su COVID-19 pandemija.

Vaikau nuo 12 metų jau pradėti vakcinuoti Kanadoje ir Jungtinėse Valstijose.

Visgi ekspertai taip pat reiškė abejonių ir pabrėžė, kad vaikai retai serga sunkios formos  COVID-19 ir kad vakcinų pasiūla vis dar ribota.

A. Merkel ragino gyventojus būti kantrius, nes ne kiekvienas iš karto galės užregistruoti savo vaikus skiepams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių