Quantcast

Vokietija sako, kad nuo rugpjūčio atsisakys rusiškų anglių, o nuo gruodžio pabaigos – naftos

Vokietija, kanclerio administracijos duomenimis, nuo rugpjūčio 1 dienos taps nepriklausoma nuo rusiškų anglių, o nuo gruodžio 31-osios – nuo rusiškos naftos. „Po kelių savaičių mums nebereikės rusiškų anglių“, – Sidnėjuje vykstančioje Tarptautinės energijos agentūros (TEA) ir Australijos vyriausybės energetikos konferencijoje pareiškė kanclerio administracijos pareigūnas Jörgas Kukiesas. Tai, anot jo, iš esmės pakeis šalies aprūpinimą energijos ištekliais, rašo agentūra „Reuters“.

Rusija anksčiau Vokietijai tiekė po 40 proc. jai reikalingo anglių ir naftos kiekio. „Kiekvienas, kas žino „Družba“ dujotiekio, kuris jau buvo tuometinės Sovietų Sąjungos instrumentas Rytų Europoje, istoriją, žino, kad nėra paprasta išsilaisvinti iš šios priklausomybės, bet mums per kelis mėnesius pavyks“, – sakė J. Kukiesas. „Družba“ dujotiekis jungia rusų naftos versloves su naftos perdirbimo įmonėmis Rytų ir Vidurio Europoje.

Didesnį iššūkį tuo tarpu kelia dujos. Europos Sąjunga (ES) per metus iš Rusijos gauna 158 mlrd. kubinių metrų dujų, kalbėjo J. Kukiesas. JAV ir Kataras, pasak jo, kartu galėtų tiekti Europai 30 mlrd. kubinių metrų dujų suskystintų dujų forma, tačiau vis tiek dar lieka didelė spraga. „Negalime apsimesti , kad šios problemos tiesiog neliks“, - pabrėžė pareigūnas.

Vokietija šiuo metu intensyviai stato suskystintų dujų importo terminalus, kad užpildytų dujų tiekimo spragą. Vyriausybė tikisi, kad jau ateinančią žiemą galės pradėti eksploatuoti du iš keturių planuojamų terminalų.


Šiame straipsnyje: vokietijaRusijos naftarusiška naftanaftakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių