Quantcast

Vokietija: Rusijos sankcijų planas dėl A. Navalno „yra nepagrįstas“

Vokietijos vyriausybė penktadienį nepagrįstais vadino Rusijos planus paskelbti atsakomąsias sankcijas vokiečių ir prancūzų pareigūnams, po sankcijų dėl rusų opozicijos veikėjo Aleksejaus Navalno apnuodijimo.

Kanclerės Angelos Merkel atstovas Steffenas Seibertas taip sureagavo į Rusijos užsienio reikalų ministro Sergejaus Lavrovo ketvirtadienio pranešimą, kad Kremlius netrukus informuos Vokietiją ir Prancūziją dėl naujų sankcijų.

S. Lavrovas šį žingsnį pavadino atsaku į Europos Sąjungos sprendimą spalį paskelbti sankcijas keliems Rusijos pareigūnams.

ES teigia, kad A. Navalnas rugpjūčio mėnesį nervus paralyžiuojančia medžiaga negalėjo būti apnuodytas be Rusijos saugumo tarnybų pagalbos.

„Rusija turi visas priemones išsiaiškinti šį nusikaltimą, bet vietoje to skelbia sankcijas kitų valstybių pareigūnams“, – sakė S. Seibertas.

Jis šias priemones pavadino „nepagrįstomis ir nederamomis“, taip pat sakė, kad Rusija „ignoruoja tarptautinį interesą išspręsti šią bylą“.

Vietoje to Maskva „verčia tai savo dvišalių santykių su Vokietija ir Prancūzija klausimu“.

44 metų A. Navalnas rugpjūtį iš Tomsko į Maskvą skridusiame lėktuve pasijuto blogai ir, lėktuvui neplanuotai nutūpus Omske, buvo nuvežtas į šio miesto ligoninę, o po poros dienų nuskraidintas į Vokietiją gydyti. Vokiečių gydytojai paskelbė, kad jis buvo apnuodytas viena iš Sovietų Sąjungoje sukurtų nervus paralyžiuojančių medžiagų „Novičiok“.

A. Navalnas yra sakęs, kad, jo nuomone, nuodijimui pritarė Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, o Kremlius kategoriškai neigia, kad yra su tuo susijęs, ir kaltina Vokietiją atsisakant bendradarbiauti dėl tyrimo.

S. Lavrovas ketvirtadienį nepateikdamas įrodymų sakė, jog Maskva „turi priežasčių manyti“, kad nervus paralyžiuojanti medžiaga į A. Navalno organizmą galėjo patekti skrydžio į Berlyno ligoninę „Charite' metu arba jam jau esant Vokietijoje.

A. Navalno atstovė Kira Jarmyš tokį scenarijų pavadino „idiotiškiausiu iš visų“.

Opozicionierių iki perkėlimo į Berlyną gydę gydytojai praėjusią savaitę paskelbė, kad jis buvo ne apnuodytas, o patyrė metabolizmo sutrikimą ir pankreatito paūmėjimą.

A. Navalnas tęsia gydymą Vokietijoje, bet yra pažadėjęs grįžti į Rusiją, kai visiškai pasveiks.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fox

Fox portretas
Patys apnuodijo, ivede sankcijas ir poto stebisi, kad jiem patiem per sikna duoda !

Faktas

Faktas portretas
Tai ES orda nunuodijo Navalną nes jiems buvo reikalinga sakralinė auka. Neduoda Rusijos prokurorams nuodo formulės, nes bijo kad pagal formulę rusai atras tirą nuoditoja. Tikriausiai tai buvo vokiečiu Budesvero darbas. Todėl vokiečiai vizgina uodega.

o ka darut

o ka darut portretas
jei tas aurosajuzas niekaip ,,neatsikabina,, nuo Rasiejos, ar jie galvoja, kad ruseliams be ju neisgyventi?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių