Quantcast

Vokietija neketina nusileisti JAV ginče dėl „Nord Stream 2“

Berlynas neketina nusileisti ginče su Jungtinėmis Valstijomis dėl dujotiekio „Nord Stream 2“, pareiškė Vokietijos užsienio reikalų ministras Heiko Maasas.

„Mums nereikia kalbėti apie Europos suverenitetą, jei tai yra suprantama kaip darymas visko taip, kaip to ateityje norės Vašingtonas“, – naujienų agentūrai DPA sakė H. Maasas, likus mažiau nei mėnesiui iki sausio 20 d., kuomet Joe Bidenas pradės eiti JAV prezidento pareigas.

Berlynas tikisi atkurti per Donaldo Trumpo kadenciją pašlijusius santykius su Vašingtonu, kai JAV vadovu taps J. Bidenas.

Tiesa, teigė H. Maasas, tarp JAV ir Vokietijos vis dar yra nesutarimų.

„Vokietijos vyriausybė nepakeis savo pozicijos dėl „Nord Stream 2“. Svarbu tai, kad mūsų nuomonės dėl esminių strateginių ir geopolitinių klausimų sutampa, kad esame toje pačioje aikštelės pusėje“, – sakė jis.

Vis dėlto, kaip ir D. Trumpas, J. Bidenas JAV pozicijos „Nord Stream 2“ klausimu nepakeis – išrinktasis prezidentas taip pat prieštarauja rusiškam dujotiekiui.

„Nord Stream 2“ dujotiekiu, kurio 94 proc. jau nutiesta, rusiškos dujos būtų tiekiamos tiesiogiai Vokietijai.

JAV teigia, kad dujotiekis kelia grėsmę NATO sąjungininkams ir didina priklausomybę nuo Rusijos, bei grasina sankcijomis.

Savo ruožtu dujotiekio projekto šalininkai kaltina JAV norint parduoti savo suskystintas gamtines dujas Europos šalims ir taip pasipelnyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Didesnės kacape nesąmonės negalėjai pasakyti mėmelis buvo pastatytas baltų žemėse okupuotos kryžiuočių. O baltai tai mes ir Prūsija nepamirškite gražinti.

Kacapams

Kacapams portretas
Kada Karaliaučių gražinsite?

Anonimas

Anonimas portretas
Žinoma juk naciai iš pradžių su sovietais buvo draugai tik po to pradėjo kariauti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių